Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A parajdi sóbánya bejárati tárnájának munkálatai a végéhez közelednek

A július végi beszivárgás miatt szükségessé vált munkálatok a parajdi sóbánya bejárati tárnájában a végéhez közelednek és remélhetőleg néhány napon belül látogatható lesz a bánya.

A bánya igazgatója, Seprődi Zoltán az AGERPRES-nek elmondta, hogy a teljes érintett területet lehorgonyozták, a betonozási munkálatok megtörténtek és jelenleg is zajlanak, és van rá esély, hogy néhány napon belül látogatható lesz a kezelőbázis.

Seprodi Zoltán arra buzdította a turistákat, hogy kövessék a sóbánya Facebook-oldalát és honlapját, ahol előzetesen tájékoztatást adnak majd arról, hogy mikor lehet újra látogatni a bányát.

Elmondása szerint a bányában található kezelőbázis bezárása átlagosan napi 100 000 lejes veszteséget jelentett, tekintve, hogy augusztus a legforgalmasabb és a szezon csúcsát jelenti ezen a turisztikai célponton.

Seprődi azonban arra kívánt felhívni a figyelmet, hogy az emberek biztonsága sokkal fontosabb, ezért döntöttek a bánya lezárásáról, a szükséges munkálatok elvégzéséről.

Július 23-án a bejárati alagút falában természetes forrás hatására keletkezett egy repedés, amelyen keresztül a galériát víz és iszap árasztotta el. A föld alatt tartózkodó turisták különösebb probléma nélkül jöttek ki a felszínre.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.