Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nehéz napja lesz hétfőn Kelemen Hunornak. Az RMDSZ polgármesterek felkeltek a vezető ellen

Foto Kelemen Hunor/Facebook

A Maros megyei RMDSZ polgármesterek felkelése Kelemen Hunor RMDSZ elnök ellen… Azt mondják a Maros megyei RMDSZ berkein belüli források, hogy ez fog bekövetkezni hétfőn 10:00 órakor, amikor Maros megyei RMDSZ polgármesterek és alpolgármesterek jelentős csoportja számon kéri Kelemen Hunort, mégpedig a kolozsvári irodája előtt.

Mi több, úgy tűnik, hogy a Maros megyei eremdéeszesek Kelemen Hunor lemondását fogják követelni, mondják ugyanazok a források, amelyek szerint az RMDSZ központi vezetésének beavatkozása a Maros megyei RMDSZ belügyeibe szülte az elégedetlenséget.

„Elfogadhatatlan. Megismétlődik az, ami 2016-ban történt, amikor az utolsó száz méteren eltávolították Brassai Zsombort a Maros megyei RMDSZ éléről és Péter Ferencet tették a helyére. Most Péter Ferencet akarják eltávolítani pontosan 3 hónappal a választások előtt. Úgy gondoljuk hagyniuk kellene, hogy mi hozzuk meg a döntéseket, és a szankciókat, ha egyáltalán indokoltak, a választások után alkalmazzák, azok eredményétől függően”, mondja egy másik forrás, amelyik kijelenti, hogy a Kolozsvárra igyekvő polgármesterek és alpolgármesterek azt nehezményezik, hogy a központi fórumok megsemmisítették a maros megyei RMDSZ döntéseit, illetve, hogy kilátásba volt Péter Ferenc eltávolítása a Maros megyei RMDSZ éléről, miután a Maros megyei területi képviselők tanácsa jóváhagyta a szövetség jelöltlistáját a marosvásárhelyi helyi tanácsosi székekre.

A helyi szervezet megszavazott listájáról törölték Kali Istvánt, a marosvásárhelyi RMDSZ elnökét, aki közel állt Vass Leventéhez, a marosvásárhelyi RMDSZ volt vezetőjéhez, helyére Péter Ferenc került, valamint Magyary Elődöt.

Forrás: agendademures.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.