Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei magyarok segítik a magyarországiakat vagy fordítva?

Rendszeresen láthatunk mindenféle információt, amiből látszólag az derül ki, hogy a magyarországiak különfélékkel, sőt pénzzel is segítik a Hargita megyei magyarokat, de általános összefüggésben elemezve a dolgokat, a helyzet már nem ugyanaz.

A Hargita megyei magyar cégek üzleteivel és egyes magyarországi földvásárlásokkal kapcsolatos különféle gyanúsításokat vizsgálva arra a következtetésre jutottunk, hogy a magyarországi magyarság nyer legtöbbet pénzügyileg a romániai magyar kisebbséggel való kapcsolatból. Ha figyelembe vesszük, hogy a magyarországiak a romániaiak szavazatait is felhasználják, máris sokkal világosabb a helyzet.

Egyrészt jön néhány magyarországi politikus és jótékonykodik Hargita megye szerte, de hát mögött ugyanezek a politikusok nagyon jövedelmező üzleteket bonyolítanak le Hargita megyében, hatalmas nyereséget termelnek, és nagyon értékes földeket szereznek meg alacsony árakon, kihasználva a Hargita megyei magyar testvéreik szegénységét.

Ezekből az üzletekből, amelyből egyesek sok pénzt keresnek Magyarországon, a romániai magyarság néhány vezetője pozíciót szerez és meggazdagszik, miközben a Hargita megyei magyar lakosság többi része úgy él, ahogy az mindenki előtt ismeretes.

Jó lenne látni, hogy a romániai magyar politikusok küszködnek azért, hogy földet szerezzenek, ahová a romániai magyar fiataloknak házat építsenek, mert jelenleg azt gyanítjuk, hogy csak maguknak és más magyarországi politikusoknak vagy üzletembereknek igyekeznek földet szerezni.

Iosub Robert
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.