Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több pénz a Hargita megyei utak felújítására

Csíkszék polgármesterei, alpolgármesterei, tanácsosai és a megyei tanács képviselői vettek részt pénteken, március 22-én egy költségvetéssel kapcsolatos vitán. A találkozón jelen volt Tánczos Barna szenátor és Korodi Attila képviselő.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy a kormánytól idén áfa-visszaosztásból kapott összegeket a szolidaritás jegyében kell felhasználni. Csaknem 27 millió lejre érkezett be igénylés, ezzel szemben az intézménynek 10 millió lej áll rendelkezésére. Ezt az összeget konszenzusos alapon fogják visszaosztani a községek számára, hogy minden település fejlődni tudjon.

Ugyanakkor a megyei tanács elnöke megköszönte a Hargita megyei RMDSZ parlamenti képviseletének munkáját: a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház támogatása mellett a képviseletnek sikerült kiharcolnia, hogy nagyobb összeg kerüljön visszaosztásból az utak felújításának beruházására.

Borboly Csaba szerint más megyékkel összehasonlítva, Hargita megye képviselő tették meg a lépéseket a megye fejlesztéséhez szükséges pénzalap megszerzéséért.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.