Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több székelykeresztúri és székelyudvarhelyi gazdasági szereplőt ellenőriztek a rendőrök

 

2023 február 16-án az agrár-élelmiszeripari termékek tárolása és forgalmazása során elkövetett adóelkerülés és törvénytelenségek elleni akcióterv alapján a Hargita megyei Rendőrfőkapitányság gazdasági irodájának rendőrei ellenőrző tevékenységet végeztek több gazdasági szereplő székhelyén Székelykeresztúron és Székelyudvarhelyen.

“A 18 gazdasági szereplő székhelyén végzett ellenőrzéseket követően 15 büntetést alkalmaztak összesen 15.200 lej értékben (hetet a 28/1999-es sürgősségi kormányrendelet, hármat a 8/1996-os törvény, kettőt a 252/2003-as törvény, kettőt a 984/2005-ös kormányrendelet és egyet a 21/1992-es sürgősségi kormányrendelet alapján) a bevett pénzösszegek megadóztatására vonatkozó jogszabályi rendelkezések be nem tartása, a szerzői és hasonló jogok be nem tartása, az egészségügyi és állategészségügyi előírások, valamint a fogyasztóvédelmi törvényben meghatározottak be nem tartása miatt.

Ugyanakkor az elvégzett ellenőrzések során a rendőrök a pénztárgépbe be nem vezetett 397 lejt azonosítottak és foglaltak le” – tájékoztat a Hargita megyei rendőrség.

A tevékenységen részt vettek a Hargita megyei fogyasztóvédelmi hivatal szakemberei, valamint a Hargita megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság állatorvosa is.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.