Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A medvetámadás áldozatául esett hatgyermekes anyának anyagi segítségre van szüksége

 

Hat héten keresztül munkaképtelen lesz a család egyetlen fenntartója- minden segítség jól jön

A huszonkilenc éves madéfalvi nőre szombat hajnalban támadott a medve miközben gombát szedett. Az áldozat elmondása szerint évek óta jár gombászni szezonban, de eddig nem történt semmi. Az utóbbi időben a medvék száma érezhetően megnőtt, a patakokon, esztenákon panaszkodnak az emberek, hogy sok a medve.

Az asszony elvesztette eszméletét, a mentőben tért magához. A támadás során eltörött a medencecsontja, a gyógyuláshoz előreláthatóan hat hét szükséges. Vasárnap délben Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke meglátogatta a csíkszeredai kórház sebészeti osztályára beutalt áldozatot.

„A törvényt módosítani kell, ha kárpótlást fizetnek a megölt állatokért, a méhekért, akkor az emberi áldozatokat is kárpótolni kell, ugyanis sok hétig munkaképtelenné válnak, nem beszélve a lelki és testi traumákról”, mondta Borboly Csaba.

„Ezeket a testi lelki traumákat az államnak kárpótolnia kellene és jogi úton próbáljuk elérni, hogy a minisztérium köteles legyen kifizetni ezeket a kárpótlásokat. Reményeink vannak, hogy ez folyamat hamarosan beindul”, mondta Borboly Csaba.

A hat gyermekes anya- a legkisebb gyermek egyéves, a legnagyobb tíz- biztosítja a család napi jövedelmét a gombaszedésből, majd ősszel a pityókaszedésből. Tekintve, hogy a következő hat hétben munkaképtelen, Borboly Csaba felhívást intézett azokhoz, akik szeretnék segíteni az áldozat családját egynapi, vagy egy félnapi napszámmal.

Aki segíteni szeretne az kapcsolatba léphet az info@hargitamegye.ro címen keresztül.

A kórházban készült videó felvétel megtekintehő itt.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.