Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A nagy prefektuselosztás. Hargita megyében az USR-PLUS nevezi ki a prefektust

A kormánykoalíció vezetőinek hosszú és bonyolult tárgyalások után sikerült elosztaniuk a prefektusaikat megyénként.

Citu, Barna, Kelemen Foto: Guvernul României

Citu, Barna, Kelemen Foto: Guvernul Romaniei

A PNL-nek 23 prefektusa lesz, az USR-PLUS 14 prefektust nevez ki és az RMDSZ 5 prefektust.

Hargita megye prefektusát az USR-PLUS nevezi ki.

A PNL a következő megyék prefektusi hivatalait követelte: Szeben, Fehér, Brassó, Prahova, Beszterce, Maros, Hunyad, Bihar, Krassó-Szörény, Vrancea, Iași, Botoșani, Neamț, Giurgiu, Călărași, Konstanca, Teleorman, Dîmbovița, Ilfov, Olt, Dolj, Valcea és Mehedinti.

Az USR-PLUS prefektusokat nevez ki Bukarestben, Temes, Bákó, Máramaros, Szucsáva, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița, Tulcea, Vaslui, Buzău és Hargita megyékben.

Az RMDSZ Kolozs, Arad, Kovászna, Szatmár és Szilágy megyét kapta.

A kormány január 27-i ülésén jóváhagyta azt a kormányhatározat tervezetet, amely előírja a prefektus és az alprefektus státuszának módosítását úgy, hogy azok már ne legyenek vezető beosztású köztisztviselők, hanem köztiszteletben álljanak. A prefektusok és az alprefektusok csak a törvénymódosítás hatálybalépésétől számított 30 napig őrzik meg vezető tisztségviselői státuszukat.

A törvénymódosítás fő rendelkezései a közigazgatási törvénykönyv módosításával kapcsolatban a prefektus és az alispán státusára vonatkoznak:

A prefektusi és az alprefektusi funkció közjogi méltóság.

A bérezési jogokat az alkalmazottak közpénzből fizetett javadalmazására vonatkozó szabályok állapítják meg.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.