Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A maszk ismét kötelező a szabadban, olyan településeken, ahol a fertőzöttség több mint 6 ezrelék

A maszk kötelezővé válik minden nyílt közterületen, azokon a településeken, ahol a Covid -megbetegedések gyakorisága meghaladta a 6 ezreléket az egészségügyi és belügyminiszterek által aláírt rendelet szerint.

Cseke Attila ideiglenes egészségügyi miniszter és Lucian Bode belügyminiszter aláírta a 874/81/2020-as rendeletet a védőmaszk viselésére, a járványügyi osztályozásra és a kezek kötelező fertőtlenítésére vonatkozóan, a SARS-CoV-2 vírussal való fertőzés elkerülése érdekében a riasztási állapot alatt.

A dokumentum szerint azokon a településeken, ahol a betegség előfordulási gyakorisága 14 nap alatt meghaladja a 6/1000 lakost, kötelezővé tették a védőmaszk viselését, minden nyílt közterületen.

Azok a személyek, akik tevékenységet folytatnak, beleértve a sportot is, egyénileg vagy azokkal a személyekkel együtt, akikkel együtt élnek, mentesülnek a védőmaszk viselési kötelezettsége alól a nyilvános közterületeken.

A megyei/bukaresti közegészségügyi igazgatóságok javaslatára más kivételek is megállapíthatók a megyei/ bukaresti vészhelyzeti bizottságok által hozott határozatokkal.

A dokumentumot közzéteszik Románia Hivatalos Közlönyében.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük