Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nem használhatók textil maszkok az iskolákban és egyetemeken

Az iskolákban és az egyetemeken betiltják a textilmaszkot.

A diákoknak és egyetemistáknak orvosi maszkot kell viselniük az iskolákban és az egyetemeken – jelentette be Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter egy videokonferencia során, ahol megvitatták az új tanév kezdetére meghozandó intézkedéseket.

Ioana Mihăilă kijelentette, hogy az iskolában továbbra is fennáll a maszkviselés kötelezettsége beltérben.

Kint a védőmaszk nem lesz kötelező, kivéve az új tanév nyitóünnepségét, ahol tömegek lesznek, és nem lehet megfelelően tartani a fizikai távolságot.

Szintén előnyös, ha a sportórák a szabadban zajlanak.

“Ha az időjárás ezt nem teszi lehetővé, akkor a sporttevékenység zárt térben történhet védőmaszk nélkül, ha a fertőzöttség nem haladja meg a 2 ezreléket, ” – mondta az egészségügyi miniszter.

Az egészségügyi miniszter beszélt azokról a forgatókönyvekről is, ahogyan a tanítás zajlik. A diákok iskolába fognak járni, tiszteletben tartva a védelmi szabályokat, amíg a COVID-19-esetek utolsó 14 napra tapasztalható összesített előfordulási gyakorisága ezer lakosra számítva 6 alatt marad.

Ha az incidencia meghaladja a 6 ezreléket, akkor két forgatókönyv lehetséges: az egyik a teljes online oktatásra való áttérés, a másik hibrid rendszer online oktatással a nem oltott és a betegségen át nem esett gyermekek számára, valamint fizikai jelenléttel történő oktatás az oltott gyermekek és az elmúlt 180 napban a betegségen átesett gyermekek számára.

További részletek az alábbi videóanyagban:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=274070350831760&ref=external

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük