Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Măsuri de siguranță publică dispuse de Jandarmeria Harghita în ziua de Bobotează

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: Jandarmeria Harghita

 

Astăzi, la nivel național au loc manifestări religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Bobotează). La nivelul județului, jandarmii harghiteni asigura măsuri de ordine la locașuri de cult din localitățile Miercurea Ciuc, Toplița și Izvoru Mureșului.

Atât pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, cât și pentru respectarea normelor legale în vigoare cu scopul de a preveni și combate efectele pandemiei de Covid-19, Jandarmeria Harghita a dispus măsuri de supraveghere a desfăşurării activităților care vor avea loc în apropierea lăcaşelor de cult.

Anul acesta, pentru a asigura respectarea măsurilor de distanțare fizică și evitarea aglomerărilor de persoane în zonele de desfășurare a acestor procesiuni, sunt create culoare special amenajate pentru accesul participanţilor. Tot în vederea respectării acestor măsuri, organizatorul a dispus o serie de măsuri suplimentare pentru buna desfășurare a procesiunilor religioase, după cum urmează:

• participanții veniți la aceste slujbe sunt îndrumaţi de voluntari ai organizatorului către locațiile în care se va putea intra în număr limitat;

• voluntarii veghează la respectarea măsurilor luate, inclusiv de-a lungul rândului și culoarelor de acces.

Jandarmeria Română, alături de Patriarhia Română a făcut apel către toţi cetățenii să acorde o atenţie sporită măsurilor de protecție sanitară (purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice față de celelalte persoane prezente), să adopte un comportament civilizat și să respecte indicaţiile jandarmilor.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük