Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Material lemnos confiscat și sancțiuni la regimul silvic și rutier, aplicate de polițiștii harghiteni unui bărbat din județul Neamț

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Azi, 18 martie 2023, în jurul orei 9:30, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gheorgheni au fost sesizați cu privire la faptul că pe D.J. 126 în localitatea Joseni, se deplasa un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos existând bănuiala de comitere a unor ilegalități în domeniul silvic.

„Ca urmare a sesizării, ansamblul de vehicule, format din cap tractor și remorcă, înmatriculat în județul Neamț a fost depistat în trafic de polițiști și, împreună cu specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Harghita, au fost efectuate verificări.
Astfel, s-a constatat faptul că este vorba de un conducător auto, de 44 de ani, din județul Neamț, ce conducea un ansamblu de vehicule, dinspre localitatea Suseni către județul Neamț, încărcat cu lemn, de esență rășinoase, specia molid, care nu a putut să prezinte documente legale de proveniență și transport pentru cantitatea de 10 mc. de lemn (5 mc. încărcați pe remorcă și 5 mc. pe capul tractor).
Cantitatea de material lemnos, în cauză, a fost inventariată de specialiștii Gărzii Forestiere Județene Harghita și ai Ocolului Silvic particular din Municipiul Gheorgheni.”, a transmis IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate,  materialul lemnos a fost confiscat și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice precum și o sancțiune pentru nerespectarea prevederilor O. U. G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 1.160 lei.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.