Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Lefújták a Sepsi- Craiova mérkőzést a vendégszurkolók xenofób magatartása miatt

 

 

A Szuperliga 23. fordulójában a sepsiszentgyörgyi Sepsi és a krajovai FC U közti mérkőzést 25 percnyi játék után 0:0 állásnál Andrei Chivulete játékvezető lefújta a xenofób bekiabálások miatt. A mérkőzés eredményéről a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) szakbizottságai döntenek – tájékoztat a központi sajtó.

fotó: GSP.ro

 

A két csapat játéka a kiegyensúlyozottság jegyében zajlott, és az első félidő közepén Andrei Chivulete játékvezető példátlan döntést hozott a román bajnokságban. A játékvezető a meccs megszakítása mellett döntött, miután a vendégcsapat szurkolói a magyarok ellen skandáltak.

A két csapatot az öltözőkbe küldték, azzal a fenyegetéssel, hogy ha nem csillapodnak a kedélyek, a játék leállítása a tét. Az olténiai szurkolók nem nyugodtak le, a játék újraindítása után folytatták addigi magatartásukat, így Andrei Chivulete megfújta a mérkőzés végét jelző sípot.

Az ügy a Román Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága elé kerül, ahol a kimenetelről döntenek, attól függően, hogy kit tekintenek bűnösnek a játék megszakításában.

A Sepsi OSK – FC U Craiova kezdőcsapatai:

Sepsi: Niczuly (kap.) – Dimitrov, Ciobotariu, Bălașa, Dumitrescu – C. Matei, Păun, Aganovic – Tudorie, Safranko, Ștefănescu

Tartalékosok: Begin – Ninaj, M. Tamas, Ispas, Francisco Junior, I. Gheorghe, Achahbar, A. Şerban, Rondon

Edző: Cristiano Bergodi

 

FC U Craiova: Gurău – Paramatti, Duarte, Agostinho Henriques, Huyghebaert – Albu, Vl. Achim – Baeten, Bauza (kap.), Bahassa – Chițu

Tartalékosok: R. Popa – Negru, Mascarenhas, Zanfir, Van Durmen, Asamoah, Ganea, Ibrahim, Blănuță

Edző: Nicolo Napoli

A magyarországi sajtó reakciója miután idegengyűlölő  megnyilvánulás miatt felfüggesztették a Sepsi OSK – U Craiova 1948 mérkőzést

Nem sokkal a kellemetlen sepsiszentgyörgyi esemény után reagált a magyar sajtó. A szomszédos ország újságírói a falhoz állították az U Craiova 1948 szurkolóit, és kiemelték, hogy a vasárnap lezajlott párharc egyedülálló eset a román futballban.

„A Sepsi OSK 2023-as első hazai mérkőzése a román bajnokságban mindössze 25 percig tartott. Florin Chivulete játékvezető az FCU Craiova szurkolóinak magyarellenes skandálása miatt kétszer is félbeszakította a mérkőzést, majd végleg lefújta a meccset.

A krajovai csapat szélsőségesei évek óta a legveszélyesebbek közé tartoznak Romániában, folyamatosan fenyegetik saját játékosaikat és vezetőiket. Ma egy percig sem törődtek azzal, ami a pályán történt. Szinte kizárólag magyarellenes szavakat kiabáltak a helyi bemondó többszöri figyelmeztetése ellenére.

Chivulete először a 24. percben állította meg a meccset, majd egy perccel később az öltözőbe utasította a csapatokat. Tíz perc elteltével folytatódott a játék, de mivel a vendégszurkolók nem hagyták abba a magyarok sértegetését, 20 másodperc elteltével a játékvezető végleg lefújta a mérkőzést – ezzel a román futball történetében egyedülálló döntést hozva.

Romániában a lelátón kirobbant botrány miatt felfüggesztettek egy mérkőzést (2008-ban a Rapid-Steaua, miután egy játékvezetőt megütöttek), de most először ért véget meccs az ellenszenves szurkolók miatt. Várhatóan a Sepsié lesz a győzelem, 3-0 a zöld asztalon. Az elmaradt meccs helyett Cristiano Bergodi, a Sepsi menedzsere azonnal edzést ütemezett” – jegyezte meg a Nemzetisport

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.