Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Megyeháza Galéria – Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet azon képzőművészek számára, akik szeretnék bemutatni alkotásaikat a CreArt projekt keretében szervezett 2016-os nemzetközi kiállításokon, melynek témája „Jegyzetek a jövőről” („Notes on Tomorrow”). Benevezhetnek azok a képzőművészek, akik Hargita megyében születtek, vagy itt élnek. Nincsenek műfaji kötöttségek – lehet festészet, szobrászat, fotó, fotógram, installáció, videoművészet, design, hagyományos vagy digitális grafika, akár vegyestechnikák vagy egyéni művészi eljárással készült alkotás.

Az alkotások eleget kell tegyenek a kiírás követelményeinek és szabályzatának.

A benevezéshez szükséges iratok:

  • jelentkezési lap;
  • a személyi igazolvány másolata;
  • a képzőművészek szakmai önéletrajza;
  • az alkotások paramétereit tartalmazó információk:

– az alkotásokról készült fényképek (300 dpi-s felbontásban, .jpg, .pdf vagy .tif formátumban)

– műszaki adatok: a szerző neve, az alkotás címe, mérete (magasság x szélesség x vastagság, technika, a keletkezés éve)

– kérjük, minden információt digitális formában küldjenek (CD, DVD, USB).

A jelentkezés határideje 2015. december 11. Az ügycsomót Hargita Megye Tanácsánál kell iktatni, az iktatóban (530140, Csíkszereda, Szabadság tér 5., Hargita megye) munkanapokon: hétfő–csütörtök: 8.00–16.30 óra között, péntek: 8.00– 14.00 óra között.

A pályázatok elbírálását egy Hargita Megye Tanácsa által kinevezett szakmai zsűri végzi, amelynek tagjait a művészetek és kultúra képviselői alkotják, beleértve a technikai személyzetet és a projektcsapat tagjait is.

A bizottság kiértékeli a benyújtott pályázatok mindenikét, szem előtt tartva a szakmai szempontokat. Elbírálja és kiválasztja a kiállításra javasolt alkotásokat, majd kiállítja őket a Hargita Megye Tanácsa által működtetett csíkszeredai Megyeháza Galériában.

Jelen felhívás az Európai Kulturális Együttműködési Program CreArt projektjének (Network of Cities for Artistic Creation) egyik tevékenysége. Második szelekcióra is sor kerül, amelyet a CreArt projekt partnerországai által javasolt nemzetközi zsűri végez (Spanyolország, Románia, Olaszország, Hollandia, Litvánia, Portugália, Ausztria, Horvátország, Norvégia, Csehország). Ez a bizottság értékeli a pályázatokat, majd Luisa Santos, a kiállítás kurátora kiválasztja közülük azokat, amelyeket részvételre javasol a CreArt Európai Vándorkiállításán (The travelling CreArt European Exhibition). A kiválasztott képzőművészek elfogadják, hogy a bezsűrizett alkotásaikat ne állítsák ki más helyszínen Hargita megyében három hónappal a Megyeháza Galériában tartott rendezvényt megelőzően és azt követően.

A 2016-os nemzetközi kiállítások helyszíne: Kaunas (Lituánia), Kristiansand (Norvégia), Aveiro (Portugália).

A benevezés egyben a jelen szabályzat elfogadását is jelenti.

Kérjük, éljenek ezzel a lehetőséggel, mivel ez egy kiváló alkalom alkotásaik Európa városaiban való megismertetésére, új technikák és alkotási módszerek elsajátítására, új kapcsolatok kiépítésére.

Csíkszereda
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.