Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Üzenet a forgalom résztvevőinek: Tartsák be a közlekedési szabályokat!

 

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányságon belül a közlekedési rendőrök küldetése a súlyos közlekedési események megelőzésével kapcsolatos, a KRESZ minden állampolgár általi betartása pedig jelentősen csökkentené a körülöttünk előforduló tragédiákat.

A rendőrség arra kér minden közlekedési résztvevőt, hogy tartsa be a közúti közlekedésre vonatkozó jogszabályokat, tanúsítson türelmet és megértést – csak így lehetünk biztonságban.

2022 január 1. és augusztus 30. között megyei szinten 69 balesetet regisztráltak, amelyek következtében 14-en meghaltak és további 61-en súlyosan megsérültek.

2021 azonos időszakához képest 4-gyel több baleset és 2-vel több súlyos sérülés történt.

A súlyos közúti balesetek okai között szerepelt a nem megfelelő sebesség, az elsőbbségadás elmulasztása, a gyalogosok szabálytalan átkelése, a szabálytalan előzés vagy a járművezetők egyéb elfoglaltságai vezetés közben.

A 195/2002-es sürgősségi kormányrendelet előírásainak be nem tartása miatt 11.100 büntetést alkalmaztak, és 1.038 járművezetői jogosítványt vontak be, többek között a megengedett sebesség túllépése miatt, szabálytalan előzés, ittas járművezetés, de egyéb szabálysértések miatt is.

Megye szinten 529 forgalmi engedélyt vontak be a rendőrök különböző feltárt szabálytalanságok miatt.

Szintén 2022 eleje óta több mint 300 közlekedési szabálysértést állapítottak meg ittas járművezetés, rendszám nélküli gépkocsi vezetése vagy baleseti helyszín elhagyása miatt.

A Hargita megyei rendőrök egész évben jelen lesznek az utcákon, hogy megakadályozzák a nem kívánt események bekövetkezését, továbbá, hogy felderítsék és megbüntessék a közlekedésben résztvevők szabálysértéseit, szabálytalanságait.

Legyenek felelősségteljesek! Vezessenek óvatosan!




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.