Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mesaj RO-ALERT în Harghita! Doi urși au fost văzuți pe pârtia Havas Bucin

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

ISU Harghita a emis sâmbătă după-amiază un mesaj de avertizare RO-ALERT, după ce a fost semnalată prezența a doi urși pe pârtia Havas Bucin. 

Totodată, IJJ Harghita informează că a primit prin 112, în jurul orei 15:15, un apel de la bărbat care ar fi observat prezența unor urși pe pârtia Havas Bucin.

„Apelul a fost făcut chiar în momentul în care o patrulă de jandarmerie, aflată în misiune în zonă, proceda la alungarea ursoaicei cu un pui în afara pârtiei, înspre pădure. Din câte se pare, animalele sălbatice traversau pârtia, care este mărginită de pădure, fără ca în calea lor să se afle schiori, sau alte persoane.”, a transmis IJJ Harghita.

Acesta este cel de-al doilea mesaj RO-ALERT care vizează prezența urșilor în zone locuite, trimis în ultimele 24 de ore. Noaptea trecută a fost semnalată prezența unui urs în Borsec.

IJJ Harghita reamintește oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.