Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Florin Cîțu miniszterelnök üzenete a világ magyarságának napja – március 15-e alkalmából

Március 15-e a világ magyarságának napja, a romániai magyar közösség legfontosabb ünnepe.

Kultúrában és hagyományokban különbözünk egymástól, de ezek a különbségek nem választanak el minket, nem vagyunk ellenfelek, éppen ellenkezőleg, egyesülnünk kell a sokféleségben, erősebbé és bölcsebbé kell válnunk, együtt kell építenünk, értékeket létrehoznunk. A különbségek megértése és a másik értékeinek értékelése hozzájárul a kölcsönös elismeréshez, ezáltal pedig a harmonikus együttéléshez.

Ma ünnepeljük a romániai magyar közösséget, de az elmúlt évtizedekben kialakult jó együttélést is.

Március 15-e jó alkalom a jövőbe tekintésre. Ideje megalapozni a közös jövőt, együtt fejleszteni ezt az országot. Szilárd meggyőződésem, hogy csak együtt tudjuk felépíteni azt az országot, amelyben élni akarunk.

Az elmúlt évben mindannyian sok próbán, példátlan helyzeten mentünk keresztül. A világjárvány megtanította, mennyire fontos, hogy megbízható partnereink legyenek, és ezt az időszakot is együtt fogjuk legyőzni. Erőfeszítéseink és áldozataink mindannyiunk jobb jövőjéhez, jobb életéhez vezetnek.

Kedves magyar nemzetiségű polgártársak,

A legjobb gondolatokat küldöm Önöknek ünnepük alkalmából.

Isten éltessen minden romániai magyart!

 

Florin Cîțu

Románia miniszterelnöke
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.