Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nicolae Ciucă miniszterelnök üzenete Minden Magyar Napja alkalmából

 

Minden Magyar Napja alkalmából Nicolae Ciucă miniszterelnök üzenetben biztosította a magyar állampolgárokat saját és a román kormány tiszteletéről a magyar közösség identitása és értékei iránt.

Románia miniszterelnöke, Nicolae Ciucă. Fotó: Facebook/Guvernul României

 

Ma, Minden Magyar Napja alkalmából ismételten biztosítom Önöket személyes tiszteletemről és a román kormány részéről a magyar közösség identitását és értékeit illetően.

Boldog ünnepet kívánok Önöknek, magyar nemzetiségű román állampolgároknak, és örülünk, hogy egyesülünk az Európai Unió sokszínűségében, amelynek részei vagyunk.

A járvány évei és a közelmúltbeli kihívások, amelyeken együtt megyünk keresztül, még közelebb visznek bennünket egymáshoz, megosztjuk ezeket a nehéz időket, szolidaritásban egymással, és különösen ukrán barátainkkal és szomszédainkkal, akik a háború miatt úgy döntöttek, hogy nálunk keresnek menedéket.

A tolerancia és a harmónia szelleme, amelyben minden kisebbség egyenlő alkotmányos jogokat élvez, ma lehetőséget kínál arra, hogy kifejezzük nagylelkűségünket és hálánkat.

Isten éltessen minden magyart Romániában és mindenhol!
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.