Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A meteorológusok havazásra, fagyos, hideg időre figyelmeztetnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat január 12-ig, szerdáig havazást, jegesedést, a szél felerősödését és nagyon hideg időt jelez

Január 10-én, 10:00 óra és 12-én 10:00 óra közötti időszakban Olténiában és Bánságban mérsékelt mennyiségű csapadék várható (15…25 l/nm) túlnyomórészt eső formájában, majd 10-ről 11-re virradóan havas eső és havazás formájában, helyileg hóréteg képződéssel. A Déli Kárpátok nyugati részében és a Bánsági hegyvidéken mérsékelten havazni fog, a friss hóréteg jelentős vastagságot ér el.

Az ország többi részén is tapasztalható lesz a havas eső és havazás, különösen hétfőről keddre virradóan és a keddi nap folyamán. Szűkebb területeken jégkéreg alakul ki.

A szél keleten és délen, valamint a hegyvidék szűkebb területein és a nyugati szélen felerősödik, átmenetileg hóvihart okozva.

Megjegyzés: Január 11. és 14. között az ország nyugati, északi és középső részén, illetve a többi országrészek szűkebb területein éjszakánként és reggelenként hideg, fagyos lesz az idő.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.