Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mezei János arra kíváncsi, közreműködött-e a SRI az ügyében bizonyítékként felhasznált felvételek készítésében

 

 

Elfogadta a Hargita Megyei Törvényszék Mezei János, volt gyergyószentmiklósi polgármester védőügyvédjének csütörtökön benyújtott kérését, melyben azt kéri, hogy a DNA pontosítson milyen kontextusban készültek a felvételek, amelyek bizonyítékként szolgálnak a perben, és hogy a SRI közreműködött-e a felvételek készítésében, írja a dcnews.ro.

din-culisele-mandatului-de-primar-mezei-janos-din-gheorgheni-a-sponsorizat-din-bani-publici-292827

Vasile Ghere, Mezei János védőügyvédje, jelenleg Hargita megyei tanácsos, azt állította, hogy vannak a SRI közreműködésére utaló jelek és azt kérte a bírótól, hogy pontosítson létezett-e valóban valamilyen együttműködés ebben az esetben.

A SRI beavatkozása a bizonyíték semmissé tételét vonja maga után.

Az ügyvéd az üggyel kapcsolatos más okmányok eredeti példányát is kérte, mert felmerült a gyanú, hogy ezeket megcsonkították. Többek között további személyek kihallgatását is kérte, miután Virág Zsolt az újrakihallgatást kérte, hogy bebizonyítsa a zsarolás bűncselekményét, amellyel mezei Jánost vádolják. Az ügyész és a feljelentő ügyvédje megalapozatlanságra hivatkozva minden kérést visszautasított.

A bíró úgy nyilatkozott, hogy kérni fogja a SRI-től, tegyék világossá „közreműködtek-e a felvételek elkészítésénél és milyen eszközökkel”, Az információk begyűjtésének határideje május 17.

A DNA ügyészei 2015-ben hivatali visszaélésért, zsarolásért és sikkasztásra való bujtogatásért állították bíróság elé Mezei Jánost, Gyergyószentmiklós volt polgármesterét.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.