Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Pénzügyminisztérium márciusban is folytatja az államkötvények kibocsátását a lakosság számára

 

2019 április 2-tól a TEZAUR program keretében a Pénzügyminisztérium kizárólag a lakosság számára kibocsájtott, 1, 2, 3 és 5 éves lejáratú, 3,5, 4, 4,5, illetve 5%-os évi kamatot jegyző értékpapírokat adott ki. A generált jövedelem nem adóköteles.

Az értékpapírok megvásárolhatók:

  • 2019 április 2- 22 között az Államkincstár operatív egységeinél
  • 2019 április 2- 19 között városon a Román Postahivatalnál, vidéken pedig 2019 április 2- 18 között.

Államkötvényeket vásárolhatnak a 18. életévüket betöltött fizikai személyek. Nincs meghatározva felső határa annak az összegnek, amit a személyek befektethetnek ezekbe a kötvényekbe. Az értékpapírok nominális értéke egy lej. A kamat a kibocsátási tájékoztatóban leírt esedékesség időpontjában fizetendő.

Továbbá a Kincstár Program keretében kibocsátott állampapírok átruházhatók és előzetesen megválthatók.

Halál esetén az állampapírok tulajdonjoga átszáll az örökösöknek, amennyiben örökösi jogi dokumentumot tudnak bemutatni.

A lakossági állampapírok kibocsátása a 2019-es év folyamán folytatódik. Minden hónapban a jegyzési idő három hét, és a lejárat a befektetők által mutatott kamatok szerint kerül meghatározásra.

A kibocsátási tájékoztató és annak minden változása az alábbi linken követhető:

www.mfinante.ro, www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, www.comunicatii.gov.ro, www.posta-romana.ro.

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.