Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda: Megkezdődött Szécseny térségében az utak nyári karbantartása

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala közli, hogy ma, június 9-én elkezdődött a szécsenyi utcahálózat nyári karbantartása. A prioritási lista élén levő városrészben mintegy 6 kilométeres hosszúságban javítják javítják az utakat.

„Az utca felületének marásával, helyenként ballasztréteg, kavicsréteg terítésével és tömörítésével elkezdődött Szécsenyben az utcahálózat nyári karbantartása. A kivitelező Winfor Building Kft. várhatóan két héten belül végez a helyszínen bő 6 km úthálózat javításával. A beavatkozás a sáncok takarítását is magában foglalja”- közli a csíkszeredai városháza.

A karbantartás csakis azokra a szakaszokra terjedhet ki, amelyek a város közvagyonát képezik. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala hangsúlyozza, hogy a magánterületként nyilvántartott utcaszakaszoknak rendkívül fontos a város számára történő átadása. Ez nemcsak a későbbi karbantartások kiterjesztése miatt indokolt, hanem a soron következő fejlesztések szempontjából is: elsőként a víz- és szennyvízhálózat építése kezdődhet el, az aszfaltozás és a közvilágítás bővítése csak ezután következhet.

A városvezetés célja az, hogy az idő alatt, amíg a vizet és a szennyvizet vezetik Szécsenyben, elkészüljön az úthálózat korszerűsítésének a megvalósíthatósági tanulmánya. Az azt követő modernizálás nem pusztán aszfaltozást vetít előre, hanem sáncok, járdák, kerékpárutak építését is ott, ahol a helyszín ezt lehetővé teszi.

Szécseny után a csibai utcahálózat nyári karbantartása következik.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük