Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda: Ügykezelésébe vennék a helyi vezetés a vasúti gyalogos aluljárót

 

A júniusi soros önkormányzati ülésen több olyan stratégiai ügy is szerepel, melyek távlatban meg fogják határozni a város életét.

Csíkszereda Önkormányzata kérni fogja a vasúti gyalogos aluljáró ügykezelési jogát, a korábban a Kossuth Lajos utcai galériaként működő felületet is visszaveszi saját adminisztrációjába, illetve átadja a Csíki Mozi működtetését a Pro Cultura Siculi Fejlesztési Egyesületnek.

A Fürdő utcát a Vörösmaty Mihály utcával összekötő vasúti aluljáró az utóbbi évek során teljesen tönkrement, veszélyessé vált, ezért lezárták. A tulajdonjogi viszonya sokáig tisztázatlan volt, az utóbbi hónapokban azonban sikerült kideríteni, hogy a tulajdonosa a Román Állami Vasúttársaság (CFR).

Csíkszereda önkormányzati testülete a mai, június 25-i soros ülésén jóváhagyta, hogy kérelmezzék a vasúttársaságtól az aluljáró ügykezelésének átadását a város számára. Az önkormányzat határozott célja az aluljáró felújítása, mert ezzel biztonságossá teszik a vasúti átkelést a Fürdő utcában és annak térségében lakók számára.

Elfogadta a testület, hogy a Csíki Mozi ügykezelését a város átadja öt évre a Pro Cultura Siculi Fejlesztési Egyesületnek.

Mivel a fiatal vállalkozóknak szükségük van egy találkozási pontra, az az önkormányzati döntés született, hogy a város visszaveszi, az eddig a Csíki Székely Múzeum ügykezelésében lévő, galériaként működő Kossuth Lajos utca 12. szám alatti 189,20 négyzetméteres felületet, és egy coworking típusú, szakmai tevékenységgel is megerősített gazdasági térré alakítja át.

A Csomád-Bálványos Közösségek Közti Turizmusfejlesztési Társuláshoz való csatlakozásról is döntött a testület. A döntés hátterét indokolva Korodi Attila polgármester vázolta: Minden kovásznai és hargitai önkormányzat társulásával a Csomád-Bálványos Társulás válik majd azzá a menedzsment intézménnyé, amely ezt az ITI-programot fogja működtetni.

A júniusi önkormányzati ülésen jóváhagyták továbbá a Csíki-Trans Kft. és a Közüzemek Rt. költségvetését, illetve a Lidl szupermarket építésére vonatkozó rendezési tervet is.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.