Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Visszakerül Csíkszereda a motorsportok térképére

Másodosztályú hegyibajnokság házigazdája lesz hétvégén Csíkszereda.

A szervezők szeretnék fejleszteni a versenyt, hogy jövőre már élvonalbeli versennyé erősödjön.

Az első alkalommal megrendezett szombati Hargita Hill Climb Challenge (Ritner Béla-emlékverseny) felvezetéseként péntek délután tizenöt versenyautót tekinthetnek meg Csíkszereda főterén. Szombaton útlezárás lesz a Hargitafürdőre vezető megyei úton.

Az április 24-i verseny tudnivalóiról Korodi Attila polgármester, Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Adrian Teslovan, az AT Motorsport elnöke, valamint László Róbert szervezési igazgató sajtótájékoztatón számolt be.

„A polgármesteri hivatal partner ezekben a törekvésekben, és a megyei tanáccsal együtt érdekeltek vagyunk abban, hogy az ilyen és hasonló versenyeket összekapcsoljuk a turisztikai kínálatunkkal. Célunk, hogy jövőre elsőosztályú versennyé erősítsük a futamot” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

„Amikor elkezdtük a hargitafürdői útszakasz felújítását, akkor a vendéglátás, turizmus szempontjából erre az útszakaszra erőforrásként tekintettünk. Együtt dolgozunk a várossal ebben a projektben, hisszük, hogy a sportélet fejlesztését a megye és a megyeszékhely együtt eredményesebben tudja felvállalni és képviselni” – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Adrian Teslovan kifejtette: örül, hogy Csíkszeredát visszahelyezhetik a motorsportok romániai térképére, és osztozik az elköteleződésben, miszerint ez csupán a kezdete egy hagyománnyá váló rangos sporteseménynek. A LookSport televíziócsatorna négyórás élő közvetítést biztosít.

A technikai tudnivalókról László Róbert számolt be. „Hangulatfokozóként pénteken, április 23-án 17.00 és 19.00 óra között kiállítanak tizenöt versenyautót Csíkszereda főterén. A versenynapon, szombaton délelőtt szabadedzések lesznek, a futamok – három időfutam lesz – délután kezdődnek. Ehhez igazítva 9.00 és 13.00, valamint 14.00 és 18.15 óra között lezárják a forgalmat a 138A jelzésű megyei úton. A versenyen 35 pilóta indul, és a két legjobb futamidő alapján hirdetnek összetettben győztest.”

A járványügyi korlátozások miatt az útszakasz mentén nem lesznek nézők számára kialakított helyszínek, de a vonatkozó előírások betartásának feltételével a Tolvajos-tetőn LED-képernyőn nézők számára élőben is követhető lesz a verseny.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.