Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda: Ebben a hónapban megkezdődnek a városi strandterület tereprendezési munkálatai

 

 

A hétfőn, október 10-én megkötött kivitelezési szerződés értelmében 2023 végére modern zöldövezet fogadja az arra járókat a csíkszeredai egykori strand szomszédságában. Az uniós forrásból megvalósuló projekt részeként kerékpárút is létesül hosszan a Fürdő utcán a park és a vasút között.

Csíkszereda 6,17 millió lejt hívott le uniós és kormánytámogatásokból a stranddal szomszédos terület felújítása érdekében. A helyi Proiect Consulting tervei alapján kiírt első kivitelezési közbeszerzés nem járt sikerrel, a másodikon viszont ugyancsak helyi cég, a csíkmadarasi Garden Proiect nyújtotta be a legjobb ajánlatot. Az összköltség 7,28 millió lej, a kivitelezési szerződést pedig 6,24 millió lej értékben írta alá ma Bors Béla alpolgármester és János Ferdinánd, a kivitelező cég tulajdonosa.

A szerződésaláírás ünnepi pillanatai után a részletekről Korodi Attila polgármester számolt be. A felújítás 19 500 négyzetmétert fed le, és része a zöldövezet-felújítás, valamint a vasúti gyalogos aluljárótól a most létrejövő parkig vezető 1,2 km hosszúságú bicikliút. Akik kerékpárral közelítik meg a parkot, a biciklit leköthetik az erre is szolgáló, illemhellyel is felszerelt zöldtetős kiszolgáló épületben. A parkban sportpályák (foci, lábtenisz, terepbicikli, futópálya), városunkban egyedi játszótéri és mászóelemek, a növényvilágot bemutató tanösvény és egy kilátó várja a kikapcsolódni vágyókat. A 306 méter hosszú futópálya egy töltés tetején halad végig, amelynek az a szerepe, hogy szélvédettebbé tegye a játékteret.

A kivitelezési idő 12 hónap, és a munkának még ebben a hónapban nekifognak.

„A volt városi stranddal kapcsolatban még vannak kérdőjeleink, sok minden még tisztázásra szorul. Ezen okok miatt a felújítása nem is szerepelt a projektben. Például a környéken nincs használható ásványvízforrásunk. Emiatt pedig veszteséges lenne egy ilyen típusú strandot kezelni. Biztató előrelépést teszünk az IPIC- strandon, és a megfelelő időben beszámolunk róla” – mondta Korodi Attila.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodája által szolgáltatott információVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.