Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda: Befejeződtek a munkálatok a Szentlélek és a Hunyadi János utca kereszteződésében

 

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala bejelenti, hogy átfogó javítások után könnyebben használhatóvá vált a teherautók számára is a Szentlélek utcai körforgalom.

Korábban számos bejelentés érkezett a város egyik legforgalmasabb kereszteződésével kapcsolatban. A nyári útkarbantartási keret egy részét a beérkezett panaszok figyelembevételével a körforgalom megkönnyítésére fordították. A magas színvonalú munkákat a helyi vállalkozó ING Service végezte.

Korodi Attila polgármester és Bors Béla alpolgármester kiemelte a legfontosabb változásokat. Mint elmondták: a körforgalmat az eredeti tengelyéből 1 méternyit kimozdították a szentléleki városkijárat irányába, a kockaköveket aszfaltra cserélték, lekerekített szegélyköveket használtak, szintre emelték az elágazásban levő tíz aknafedőt, süllyesztettek helyenként a járda szintjén, és a forgalomterelő járdaszigetekből csupán kettőt hagytak meg a könnyebb ki- és behajtás érdekében.

A beavatkozást az indokolta, hogy a körforgalom állapota jelentősen leromlott, elsősorban a keleti iparterületet igénybe vevő nagy forgalom miatt. A javítás során az egyik fő szempont a teherautók általi használhatóság volt. A város illetékesei elmondták, hogy a változás minden jármű számára gördülékenyebbé tette a forgalmat.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodája által szolgáltatott információVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.