Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Miercurea Ciuc se pregătește de un festival de alergare de mare anvergură

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Primăria municipiului Miercurea Ciuc anunță că în perioada 17-18 septembrie va avea loc evenimentul Running Festival Csíkszereda powered by Škode. Probele de alergare vor fi completate cu elemente culturale și gastronomice și de Târgul de carte. Organizatorii așteaptă în jur de 1500 de participanți.

În Miercurea Ciuc alergarea de maraton are o tradiție de 20 ani. Maratonul Secuiesc Apemin Tușnad a dovedit că orașul este dedicat concursului de alergare, iar acum a venit momentul să se treacă la nivelul următor. Primăria Miercurea Ciuc și Asociația Siculus Cycling Club face tot posibil să organizeze un eveniment cunoscut pe plan internațional.

Inițiatorii au prezentat evenimentul în cadrul unei conferințe de presă în data de 9 august.

Primarul Korodi Attila a subliniat importanța festivalului de alergare în viața sportivă și turistică al orașului, vicepreședintele Asociației Siculus Cycling Club, Koncz István a prezentat noutățile, iar Miklós Edit, consilier pe teme de sport în cadrul primăriei,  a prezentat datele tehnice ale concursului.

Parteneriatul cu Škoda România, sponsorul principal al evenimentul, a deschis noi orizonturi, dând posibilitatea de a ridica nivelul competiției. Pe site-ul bilingv www.runningfestival.ro, lansat de curând,  cei interesați pot citi detalii despre eveniment. Tot pe acest site se face și înregistrarea la probele de concurs. Până în data de 15 august concurenții se pot înregistra la un preț mai accesibil. Este important de știut că nu se face înregistrare la fața locului.

La probele de concurs pot participa atât profeșioniști cât și amatori. Vor avea loc 5 probe: maraton (42 km), semimaraton (21 km), maratoni ștafetă (4×10 km), trail (7 km) și crosul familiei (2,5 km).

Maratonul de sâmbătă va fi precedat vineri, 17 septembrie de night trail run. Startul se dă la Casa de Studii Jakab Antal înspre muntele Șumuleu Mare și va fi închis de un pasta party la care sunt așteptați atât cei care au completat traseul, cât și cei care vor concura ziua următoare. În dimineața zilei de 18 septembrie se dă startul la probele de maraton, semimaraton și maraton ștafetă. Concurenții vor trece pe lângă atracțiile turistice din oraș și din zonă. Pornind din centrul orașului alergătorii iau direcția spre Taploța și prin strada Câmpul Mare ajung în comuna Păuleni. Se întorc la Delnița, trec pe lângă Biserica Franciscană de la Șumuleu-Ciuc și ajung înapoi în oraș. După masă are loc crosul familiei în centrul orașului. Probele de concurs se închid cu pasta party,  festivitatea de premiere va avea loc ora 18:00.

Evenimentul se desfășoară sub patronajul unor oameni excepționali:  Novák Károly Eduárd, ministrul tineretului și sportului, Gabriela Szabó, multiplă campioană olimpică de atletism și Adrian Teslovan campion național de raliu.

Dacă cineva este interesat de lumea festivalelor de alergare, organizatorii așteaptă voluntari în echipă.

  •  informații furnizate Primăria Municipiului Miercurea-CiucVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük