Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda „zöld” tanévkezdésre törekszik

Nincs hivatalos indoklás arra vonatkozóan, hogy Csíkszeredát tanévkezdés szempontjából miért sorolták a sárga forgatókönyves települések közé, de a városvezetés és a tanintézmények mindent megtesznek ezután is azért, hogy a zöld forgatókönyv érvényesüljön. A városi katasztrófavédelmi bizottság is támogatja a törekvést.

Csíkszereda Katasztrófavédelmi Bizottsága soron kívüli ülést tartott ma, szeptember 10-én. Az ülést követően Ráduly Róbert Kálmán polgármester sajtótájékoztatón számolt be a tanévkezdés legfrissebb változatáról.

„A lehető legjobban próbálunk kijönni a hatalmas taposómalomból és a kommunikációs zűrzavarból. Mai napig senki nem mondta meg nekünk, hogy miért lettünk »sárgák«, ma sincs hivatalos adat erre vonatkozóan” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy a városháza és a tanintézmények mindent megtettek annak érdekében, hogy a hagyományoshoz a lehető legközelebbi módon kezdődhessen a tanév. Ennek jegyében például négy iskola osztályai számára 18 tanterem bérleti díját fedezi a városháza, amennyiben az önkormányzat is jóváhagyja.

A polgármester elmondta: az óvodások és a napközisek a megszokott módon kezdik a tanévet (kivétel a Liviu Rebreanu Általános Iskola, amelynél a felújítás miatt várhatóan két hetet késik az óvodai nevelés kezdése), az 0–4. osztályosoknál szintén viszonylag jók a kilátások. Kivétel csak a Petőfi Sándor Általános Iskola, ahol részlegesen rotációban tanulnak, a József Attila Általános Iskola előkészítőseit pedig iskolabusz szállítja a taplocai Pedagógusok Házába, mert ők ott fognak tanulni. A felső tagozatot és a középiskolákat illetően különféle megoldások léteznek, de a végzős 8. és 12. osztályosok esetében várhatóan a hagyományos oktatás fog érvényesülni.

Csíkszereda Katasztrófavédelmi Bizottsága megerősítette, hogy minél több gyermeket szeretne az iskolapadokban látni, és bíznak benne, hogy a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium is megkapja a szükséges szakhatósági jóváhagyást a megszokott módon történő tanévkezdéshez.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük