Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az Egészségügyi Minisztérium több mint 4000 flakon Tocilizumab- ot osztott ki a közegészségügyi igazgatóságoknak

 

Az Egészségügyi Minisztérium bejelenti, hogy október 20 -án, szerdán 4175, különböző térfogatú flakon Tocilizumab- ot osztott ki a Közegészségügyi Igazgatóságoknak, a gyártó vállalattal megkötendő szerződés keretében.

„Az elosztás megyei szinten történt, a kórházak által jelentett Covid-19 megerősített esetektől és az intenzív osztályokra 2021.10.20-án beutalt páciensek számától függően, az invazív és noninvazív módon lélegeztetett páciensek, az oxigéntámogatást igénylő betegek száma, valamint a kórház szintjén található Tocilizumab készlettől függően, a járványügyi bizottság ajánlásaival összhangban”, tájékoztat az Egészségügyi Minisztérium.

A gyógyszereket a Közegészségügyi Igazgatóságok viszik el a UNIFARM SA társaságtól, hogy a meglévő eljárások feltételei szerint a kórházakba juttassák.

A Tocilizumab egy olyan gyógyszer, amelyet súlyos COVID-19 betegek kezelésére használnak, akiknél túlzott gyulladás (“citokinvihar”) alakul ki.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük