Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az Egészségügyi Minisztérium nem hirdet influenzajárványt, mert az új korlátozásokkal járna (VIDEO)

Románia három hete a légúti fertőzések hullámával néz szembe.

Az Egészségügyi Minisztériumban január 5-én, csütörtökön tett nyilatkozatok szerint Alexandru Rafila kijelentette, hogy „járványriadó állapotot” vezetnek be, amely nem ír elő új korlátozásokat és karantént, csak ajánlásokat.

„Nem tehetünk olyan intézkedéseket, amelyek ismét blokkolják a gazdasági és társadalmi tevékenységet Romániában” – mondta Alexandru Rafila.

A lakosságnak szóló ajánlások az elmúlt járványhoz hasonlóak: a zsúfoltság kerülése, megfelelő higiénia, légúti tünetek jelentkezésekor forduljunk háziorvoshoz, zárt térben védőmaszk viselése.

Az iskolákban, óvodákban a napi triázs, a pedagógusok, esetleg a gyerekek maszkhasználata, fertőtlenítő anyagok biztosítása javasolt. A tervek szerint január 9-től újraindulnak az iskolák.

A következő időszakban a kórházakban, gyógyszertárakban biztosítják a szükséges vírusellenes és egyéb gyógyszer- készleteket.

További részletek az alábbi videó anyagban.

https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/videos/991944521764590
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.