Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Novák Eduárd sportminiszter több gyermekkel és fiatallal egy gyorskorcsolyaversenyen Csíkszeredában

Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter pénteken több korcsolyázóval volt jelen a csíkszeredai szabadtéri pályán második alkalommal rendezett gyorskorcsolya versenyen.

Novák Eduárd elmondta a sajtónak, hogy ezzel a versennyel szeretné feléleszteni a gyorskorcsolya hagyományát országszerte, és reményét fejezte ki, hogy idén újra megalakul a Korcsolyázó Szövetség, amely nehéz időszakot él át.

„A gyorskorcsolya hagyományos sport Csíkszeredában, és nagyon szeretnénk ezt a versennyel újra életre kelteni, újraéleszteni a gyorskorcsolya hagyományát országszerte, mert ez egy nagyon szép sport, és nagyon jól képviseltük Romániát évekkel ezelőtt nemzetközi szinten. És valóban, sajnos elég nehéz időszakot él át a (korcsolyázó) szövetség, de bizakodó vagyok, hogy ez év közepére újra megalapítjuk a Korcsolyázó Szövetséget, és biztosítjuk a szükséges feltételeket a gyakorláshoz, edzéshez, versenyzéshez gyermekeinknek” – mondta az ifjúsági és sportminiszter.

Rámutatott arra is, hogy Csíkszeredában kívánják létrehozni a téli sportok országos kiválósági központját, amely a nemzeti sportstratégiában is szerepel.

Elmondta azt is, hogy sok emléke fűződik a csíkszeredai gyorskorcsolyapályához, hiszen 15 évig itt edzett, amikor gyorskorcsolyázott, és itt volt az utolsó versenye is, 1996-ban, a sportkarrierjét ezen a téren lezáró baleset előtt.

A Csíkszeredai Sportklub által szervezett „SportClub Kupa” elnevezésű csíkszeredai versenynek több versenykategóriája is van, nevezetesen gyerek és junior, szenior és Master, a versenyszámokban egykori korcsolyázókból álló csoport bíráskodik.

forrás: AGERPRES
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.