Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Magyar igazságügyi miniszter: Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtési kampánya!

Foto: Varga Judit/Facebook

 

 

A magyar igazságügyi miniszter csütörtök este a Facebookon tette közzé, hogy a Székely Nemzeti Tanács folytathatja az aláírások gyűjtését a nemzeti régiókkal kapcsolatos polgári kezdeményezés támogatására, a koronavírus járvány kitörése nem akadályozhatja meg a nemzeti együttműködést.

Az Európai Parlament plenáris ülésén az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó rendeletmódosítást. A módosítás a Székely Nemzeti Tanácsnak a nemzeti régiókkal kapcsolatos kezdeményezésére is kihat.

A mindannyiunk számára előnyös megoldás meghosszabbítja az aláírási folyamatot a koronavírus járvány miatt kiesett idővel. örülök, hogy sokunk fellépésének köszönhetően eredményt tudtunk elérni!

A példaértékű összefogásnak köszönhetően már több mint egymillió uniós polgár támogatását élvezi a kezdeményezés. Ugyanakkor az 1 millió aláírás kritériuma mellett azt a feltételt is teljesíteni kell, mely szerint a tagállamok negyedében meghatározott számú aláírást kell elérni.

Vegyünk egy újabb lendületet! Ne feledjük, együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség!
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.