Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mire jók a világjárvány kapcsán bevezetett korlátozások?

 

A világjárvány kezdete óta a kormány feltalálta és érvényesítette az összes lehetséges korlátozást, a sürgősségi állapottól kezdve az üzletek bejáratánál történő testhőmérséklet mérésig. A világjárvány azonban nem állt meg, ellenkezőleg, egyetlen intézkedés sem állította meg.

Ilyen körülmények között normális, hogy az emberek elgondolkodnak azon, hogy ezek a korlátozások mire hasznosak. A válasz meglehetősen egyszerű. Az emberekre vonatkozó korlátozások a kormány megmentését szolgálják, nem pedig az emberekét. A bevezetett intézkedések nem állítják meg a járványt, de az embereket egyesével betegítik meg, így nem terhelik túl az egészségügyi rendszert.

Csak erről van szó. Egy olyan egészségügyi rendszerről, amelybe a kormány nem akar hatalmas pénzeket beruházni, és amely összeomlana, ha egyszerre túl sok embert kellene kezelnie. A világjárvány üteme lassul az intézkedésekkel lassul, amelyek közül egyesek túlzottak, hogy a kormánynak ne kelljen minden erőforrását és pénzét a románok egészségére fordítani.

Mint azt mindannyian láthatjuk, a járvány kezdete óta eltelt egy év alatt a kórházak ugyanazok, 100 000 lakosra még egy ágyat sem vásároltak pluszba, egy lejt sem fektettek be a covid utáni kezelésekbe, nem vásároltak megyénként legalább egy nyomáskamrát oxigénterápiához, még az egy betegre számított napi 15 lej élelmezési pénzt sem növelték. Csak annyit tesznek, hogy korlátozásokat szabnak az emberekre, hogy fokozatosan kerüljenek a kórházakba. Ahogy a közmondás mondja “hosszú betegségnek halál a vége”.

Ha megértette, miért szabják Önre ezeket a korlátozásokat, akkor jó, ha tisztában van azzal, hogy még több önkorlátozást kell betartani, ha el akarja kerülni, hogy valamelyik romániai kórházba kerüljön.

Iosub Robert

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.