Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Június végén 24 sürgősségi beavatkozáson vettek részt a megye tűzoltói

A megye hivatásos tűzoltói 24 bevetésen vettek részt a hétvégén, megyeszerte. 22 esetben nyújtottak elsősegélyt a SMURD csapatok, három esetben közúti baleset, kilenc esetben különböző betegségek és tíz sérülés miatt.

Ugyanakkor egy tűzesetnél is beavatkoztak, tovább egy tűzszerészeti beavatkozásra is sor került.

Tíz esetben küldtek Ro-Alert figyelmeztetést medve jelenléte miatt Vasláb, Siménfalva, Székelyudvarhely, Borszék, Csíkszereda és Tusnádfürdő lakosainak.

Ma, június 29-én, a székelyudvarhelyi tűzoltókat egy gazdasági melléképület oltásához riasztották a Bethlen utcába. A helyszínre érkező tűzoltók megállapították, hogy a lángok átterjedtek a szomszédos ház tetőzetére is és további épületeket veszélyeztettek. A tűzben elégett a gazdasági melléképület 60 négyzetmétere, egy köbméter tűzifa, bútorok, és a szomszédos ház tetőzetének 12 négyzetmétere; megrongálódott két ablak és egy szoba mennyezete. A tüzet valószínűleg nem megengedett ehlyen történő dohányzás okozta. A tűzoltók gyors beavatkozása nyomán sikerült megmenteni anyagi javakat 600.000 lej értékben, a keletkezett kár 30.000 lejre tehető.

Tegnap, június 28-án engedélyezett keresők hívására szálltak ki a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tűzszerészei Ugrapatakára, ahol több lőszert fedeztek fel. A terület vizsgálata után a tűzszerészek 13 darab 37 mm-es robbanó lövedéket, egy 82 mm-es gránátvetőt, és 72 gyalogsági lövedéket találtak, amelyek valószínűleg a második világháborúból maradtak. A lőszereket elszállították és a későbbi megsemmisítésig biztonságban tárolják.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük