Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei katonai tűzoltók küldetései az elmúlt 24 órában

 

A Hargita megyei katonai tűzoltók az elmúlt 24 órában is szolgálatot teljesítettek, hogy az állampolgárok kéréseire optimálisan reagáljanak. A legtöbb beavatkozás elsősegélynyújtás volt, így 14 személy részesült sürgősségi ellátásban a SMURD mentősök részéről.

Ezzel egyidejűleg egy figyelmeztető üzenetet küldtek a lakosságnak a RO-ALERT rendszeren keresztül, medve jelenléte miatt Parajd településen.

Hargita megyében ma este 18:00 óráig SÁRGA KÓDOS időjárási figyelmeztetés van érvényben, jelentős havazás, jegesedés és a szél megélénkülése miatt. Székelykeresztúr környékén több mint 1500 fogyasztót is érintenek jelenleg a kedvezőtlen időjárás miatt keletkezett villamoshálózati károk. Így áramszolgáltatási szempontból a megyében 8 településen regisztráltak károkat: Alsóboldogfalva, Újszékely, Székelyandrásfalva, Székelyszenterzsébet, Kissolymos, Hidegkút és Nagysolymos. Az áramkiesés 1585 fogyasztót érint. Az áramszolgáltató vállalat személyzete a helyszínen dolgozik az üzemzavar elhárításán.

Tekintettel a jelentős havazásra, jegesedésre, szélerősödésre vonatkozó SÁRGA KÓDOS időjárási figyelmeztetésre, a Hargita Megyei Oltul Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének operatív alegységei továbbra is készenlétben állnak, hogy a lehető leghamarabb beavatkozzanak azokon a területeken, ahol ennek hatásai jelentkezhetnek.

A Keleti-Kárpátok térségében a havazás lesz túlsúlyban, mérsékelt mennyiségben, és további hóréteg képződik. A szél sebessége általában 50 … 60 km/h, helyenként hóviharral. Megjegyzés: A kelet-erdélyi medencék területén főként havas eső és hó formájában hullik csapadék.

AJÁNLÁSOK:

☑ Kerülje a vezetést hóviharban és erős havazásban.

☑ Ha az utazás feltétlenül szükséges, előzetesen tájékozódjon, hogy a választott útvonal járható-e.

☑ Indulás előtt győződjön meg arról, hogy a fűtés hatékonyan működik, az üzemanyagtartály tele van, és a jármű megfelelően felszerelt a téli közlekedéshez (téli gumik, hóláncok, lapát, homokzsák).

☑ Kövesse az időjárás-jelentéseket és a hatóságok ajánlásait a rádió/TV állomásokon.

A vészhelyzetben való viselkedésről a https://fiipregatit.ro  platformon lehet tájékozódni.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.