Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A tűzoltók küldetései az utóbbi 24 órában

 

A tegnapi nap folyamán nyolc személy kapott elsősegélyt a SMURD mentőseitől.

Ezen kívül Csíkkarcfalva községben, speciális lőtéren történt meg az elmúlt hónapokban a megye területén felfedezett, fel nem robbant lőszerek megsemmisítése. A Hargita megyei pirotechnikusok 54 darab lőszer megsemmisítésében vettek részt, amelyek a két világháborúból maradtak fenn, egyesek működőképes állapotban. Megsemmisítésüket robbantással hajtották végre, elektromos eljárással, egy biztonsági pirotechnikai eljárással biztosítva, a pirotechnikusok küldetése sikeresen véget ért.

Ugyancsak az elmúlt 24 órában két Ro-Alert figyelmeztetést küldtek Maroshévíz és Tusnádfürdő lakosainak, medve jelenléte miatt.

Tekintettel a megyénkre is vonatkozó narancssárga és sárga jelzésű, esőre és erős szélre vonatkozó figyelmeztetésre, az életveszélyt elkerülendő a következőket javasoljuk a lakosságnak:

  • Ne közlekedjenek áramló vizekben, mert elveszthetik egyensúlyukat
  • Ne közlekedjenek személygépkocsival az árvizes területeken
  • Abban az esetben, ha meglepi önöket az áradás, menjenek fel a ház felső emeletére, vagy a tetőre, a mentőcsapatok megérkezéséig.

Információs és közönségszolgálati osztály
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük