Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei katonai tűzoltók hétvégi küldetései

 

Ezen a hétvégén (2023.01.06-08.) megyei szinten 27 rendkívüli beavatkozást végeztek a katonai tűzoltók. Ezek többsége egészségügyi segítségnyújtásból állt, a SMURD személyzete 25 hívásra reagált.

A 12C országúton Gyilkostón bekövetkezett közúti balesetnél az operatív csapatok beavatkoztak tűz oltásánál, valamint a tűzvédelmi szabályok betartását biztosító küldetésben.

Tegnap este 20:10 körül a maroshévízi tűzoltók egy kéménytűznél avatkoztak be a Sportivilor utcában. Az időben történő bejelentésnek és a mozgósított tűzoltók hatékonyságának köszönhetően a tűzben anyagi kár nem keletkezett, csak a kémény belsejében lerakódott korom égett meg.

Az ilyen események megelőzése érdekében a Hargita megyei katonai tűzoltók felhívják a lakosság figyelmét, hogy a füstelvezetőket, kéményeket időszakonként ellenőrizni kell, meg kell javítani, ha sérültek, hőszigetelni kell a padlás vagy a tető éghető anyagaitól (gerendák, stb.) és rendszeresen meg kell tisztítani, hogy eltávolítsuk a koromlerakódásokat, amelyek meggyújthatják vagy elzárhatják a füstelvezető járatokat.

A Hargita megyei katonai tűzoltók a nap 24 órájában készenlétben állnak a vészhelyzetek operatív kezelésére és szakszerű elsősegélynyújtásra a bajbajutott személyek számára.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.