Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei tűzoltók küldetései az elmúlt hétvégén

Ezen a hétvégén megyei szinten 14 azonnali hidrometeorológiai figyelmeztetést bocsátottak ki erős szélre, özönvízszerű csapadékra, jégesőre, gyakori elektromos kisülésekre, viharokra, a lejtőkön lezúduló vizekre és gyors áradásokra vonatkozóan.

A veszélyes időjárási jelenségek következményei miatt a katonai tűzoltóknak két lakásból, egy udvarból és két pincéből kellett eltávolítaniuk a vizet Gagyon, Ocfalván, és Gyergyószentmiklóson.

Ugyancsak a rossz idő miatt ideiglenesen szünetelt a közúti forgalom a 135-ös megyei úton Tarcsafalva és Kobátfalva között egy fölcsuszamlás miatt, amelyik 50 méter utat sodort magával. A két település kerülőutakon megközelíthető.

A Nagyküküllőre és mellékfolyóira érvényes piros riasztás összefüggésében három figyelmeztető üzenetet küldtek a Ro-Alert rendszeren keresztül a lakosságnak. Ugyanakkor az érintett területeken állandó figyelemmel kísérték a folyóvizek hozamát, hogy nem okoznak-e árvizet.

Ugyanezen a hétvégén medvék jelenléte miatt további 4 Ro-Alert riasztást küldtek a tusnádfürdői és csíkszeredai lakosoknak.

A SMURD csapatok orvosi elsősegélyt nyújtottak két gyermeknek és 14 felnőttnek különböző betegségek, illetve sérülések miatt.

Tekintve hogy holnap 10:00 óráig légköri instabilitásra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben, a Hargita megyei tűzoltók készen állnak a beavatkozásra a legrövidebb időn belül a közösség és a helyi hatóságok megsegítésére.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.