Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei tűzoltók küldetései az elmúlt 24 órában

 

 

A tegnapi nap folyamán, május 9-én 10 sürgősségi beavatkozást végeztek a mentők, a SMURD egységek 10 nehéz helyzetben lévő embernek nyújtottak elsősegélyt.

Jellegzetes küldetéseik mellett a Hargita megyei katonai tűzoltók folytatják tevékenységüket a határmenti hatóságok és az ukrajnai menekültek támogatására személyek és segélyek szállításával.

Ugyanakkor 3 RO-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Atyha és Csíkszereda (2 esetben) lakóinak.

Az elmúlt időszakban megnövekedett a veszélyes vadállatok (medvék) jelenléte az emberi települések környékén vagy a turisták által látogatott helyeken. Ez egy olyan helyzet, amely megköveteli a célterületek lakosságának valós időben történő figyelmeztetését a RO-ALERT rendszeren keresztül. Így a lakosság tájékoztatást kap a közvetlen veszély fennállásáról, és megteheti az ilyen esetekben szükséges önvédelmi intézkedéseket.

Tekintettel az állampolgárok életét veszélyeztető incidensek számának növekedésére, a Hargita Megyei Oltul Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége idén év eleje óta 63 figyelmeztető Ro-Alert üzenetet küldött a lakosságnak, a medvék jelenlétét jelző bejelentéseket követően, ebből áprilisban 46-ot, május elején 8- at.

A kockázatos helyzetek megelőzése érdekében az elküldött Ro-Alert üzenetekben a következőket javasoljuk: „Kerülje el a kérdéses területet, maradjon bent! Tartson távolságot az állattól, és ne próbálja meg lefényképezni vagy etetni! Anélkül, hogy veszélynek tenné ki magát, védje a gazdaságában található állatait!”

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati Osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.