Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei tűzoltók küldetései az utóbbi 24 órában

 

Az utóbbi 24 órában a meteorológiai jelenségek éreztették hatásukat Csíkszeredában és a megye más településein. A katonai és önkéntes tűzoltók, de az országos Útkezelő Vállalat és a villanyáram szolgáltató vállalat is együttesen dolgoztak az üzemzavar elhárításán, valamint az úttestre zuhant fák eltávolításán Balánbányán, Csíkszentkirályon, a 13A jelzésű országúton, Borszéken, Szépvízen és Csíkszeredában a Szabadság téren, ahol megrongálódott egy leparkolt személygépkocsi, továbbá egy villámcsapás okozta tüzet oltottak el Vacsárcsiban. Ami az áramellátást illeti az elektromos huzalokra zuhant fák miatt 7 Hargita megyei településen voltak gondok, a kialakult helyzet 2050 fogyasztót érintett. Az áramszolgáltató vállalat emberei dolgoztak a hiba elhárításán.

Fontos megjegyezni, hogy személyi sérülések nem történtek a rossz idő miatt. Jelenleg is dolgoznak az időjárás okozta helyzet megoldásán.

Javasoljuk a lakosságnak, hogy tegyen intézkedéseket az árkok és csatornák tisztítására, hogy elősegítse a csapadék normális elvezetését. Továbbá felszólítjuk az állampolgárokat, hogy ne keljenek át a megáradt folyókon a vízben, és ne közelítsék meg a partokat.

A vészhelyzetben való viselkedést vagy a veszélyes időjárási jelenségek megnyilvánulásával kapcsolatos egyéb hasznos információkat a Fii Pregatit portálon (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) vagy a DSU alkalmazáson keresztül szerezheti be, amely ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból vagy az AppStore-ból.

A fentiek mellett a mentőosztagok két tűz eloltásában is részt vettek. Egyik esetben ellenőrizetlenül égő száraznövényzeti tűzről volt szó, a másik esetben nem megfelelően tárolt hulladák gyulladt ki.

Ugyanakkor 9 személynek nyújtottak elsősegélyt a SMURD egységek.

Négy esetben küldtek Ro-Alert figyelmeztetést: 3 esetben medve jelenléte miatt (Siménfalva és Tusnádfürdő), illetve egy esetben rossz idő miatt (Siménfalva, Etéd, Szentábrahám, Székelyandrásfalva).

A Hargita megyei katonai tűzoltók továbbra is szolgálatban állnak, hogy a nehéz helyzetben lévő polgárok kérésére azonnal beavatkozzanak.

  • ISU HARGITA, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZKAPCSOLATI OSZTÁLYVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.