Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei tűzoltók küldetései az utóbbi 48 órában

 

Az elmúlt 48 óra megterhelő volt a SMURD személyzete számára, 35 esetben nyújtottak egészségügyi segítséget, 37 személy részesült elsősegélyben a SMURD mentősök részéről.

Ezen kívül tegnap, január 19-én három tűz oltásában avatkoztak be a Hargita megyei katonai tűzoltók. Ezek közül kettő lakástűz volt, Csíkszeredában pedig egy utcai villanyoszlop gyúlt ki.

Az egyre alacsonyabb hőmérséklettel összefüggésben a háztartásokban megnövekszik a tüzesetek száma. Ebben az évszakban a tüzeket legtöbbször a kéményellenőrzés hiánya, valamint a fűtési rendszerek, például kályhák, elektromos radiátorok, légfűtők és hasonlók nem megfelelő felügyelete és üzemeltetése okozza.

Az olyan helyzetek elkerülése érdekében, amelyek baleseteket és anyagi károkat okozhatnak, erre felhatalmazott személyeket kérjenek fel a kémények ellenőrzésére, javítására és tisztítására legalább évente egyszer. Egy másik nagyon fontos intézkedés, hogy lefekvés előtt oltsuk el a tűzhelyen a tüzet, így elkerülhetjük a szén-monoxid-mérgezés veszélyét. Tilos továbbá kályhát és egyéb hibás, rögtönzött, tüzelőanyaggal működő vagy felügyelet nélküli fűtőberendezést használni, valamint tűzveszélyes folyadék felhasználásával tüzet gyújtani!

A Hargita megyei katonai tűzoltók továbbra is készenlétben állnak a vészhelyzetek operatív kezelésére és elsősegélyt nyújtani a bajbajutott polgároknak.

Ne feledjék! Vészhelyzetek esetén történő viselkedéssel kapcsolatos információk a https://fiipregatit.ro platformon érhetők el.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.