Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei tűzoltók küldetései november első napján

 

Tegnap, november 1-én, 33 személyt láttak el a SMURD egységek. Ezen kívül a tűzoltók két ellenőrizetlen száraznövényzeti tüzet oltottak el, valamint részt vettek egy túlsúlyos személy szállításában a csíkszeredai mentőszolgálat támogatásaként.

Az ellenőrizetlen égések elkerülése érdekében a következő időszakban, felhívjuk a lakosságot, hogy tartsák be az ide vonatkozó tűzvédelmi intézkedéseket:

-Tűzveszélyes helyen és szeles időben nyílt tűz használata tilos;

-Háztartásban nyílt tűzzel történő ételkészítés csak erre a célra kialakított helyen, olyan körülmények között és olyan távolságban történik, amely nem teszi lehetővé a tűz átterjedését épületekre, raktárakra, terményekre, erdőkre, ültetvényekre vagy egyébre;

-A növényi hulladék, szemét, hulladék és egyéb éghető anyagok elégetése speciálisan kialakított helyen vagy előkészített területen történik, megtéve a szükséges intézkedéseket a tűz terjedésének megakadályozása érdekében, biztosítva az égés folyamatos figyelemmel kísérését és a befejezést követően a tűz eloltását.

– Nyílt tűz használata tilos 40 m-nél kisebb távolságra robbanásveszélyes helyektől: éghető gázok és folyadékok, gyúlékony gőzök, robbanóanyagok stb., illetve 10 m-re éghető anyagoktól vagy gyúlékony szerektől: fa, papír, textil, karton, aszfalt, bitumen, olaj stb. felügyelet és megfelelő intézkedésekkel történő biztosítása nélkül.

Ugyanakkor két Ro-Alert üzenetet küldtek medve jelenléte miatt Borszék és Balánbánya lakóinak.

A Hargita megyei katonai tűzoltók továbbra is készen állnak a nap 24 órájában a sürgősségi esetek operatív megoldására és szakszerű elsősegélynyújtásra a rászoruló polgároknak.

  • Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.