Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei tűzoltók küldetései- csütörtök, 2023. március. 23

 

 

Tegnap, március 23-án, 8:00 óra körül a Hargita megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségének tűzszerészeit Gyimesközéplokra riasztották a 112-es egységes segélyhívó számon keresztül, mert egy helyi lakos fel nem robbant lőszert talált egy patak partján. A helyszínre érve a tűzszerészek egy első világháborúból maradt gránátot azonosítottak, amit kiemeltek, elszállítottak és biztonságosan tárolnak a későbbi megsemmisítésig.

Ha fel nem robbant lőszert talál, NE érintse meg, ütögesse vagy mozdítsa el onnan, ahol megtalálta, NE kísérelje meg szétszedni, felemelni, szállítani vagy tárolni otthonában, munkahelyén, hulladéklerakóban. Hívja a 112-es telefonszámot!

Múlt este a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltók a Bucsin negyedben oltottak el egy rövidzárlat okozta tüzet egy közvilágítási oszlopon. Kb. fél méter villanykábel égett le.

A SMURD egységek öt személynek nyújtottak elsősegélyt különféle egészségügyi problémákban.

A megye tűzoltói továbbra is készenlétben vannak a nap 24 órájában a hét minden napján a sürgősségi helyzetek operatív kezelésére és szakszerű elsősegélynyújtásra.

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.