Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A város ügykezelésébe kerül az Olimpikonok Emlékműve

 

A csíkszeredai helyi tanács elfogadta Borbáth István Ágoston adományát, vagyis az „Olimpikonok Emlékművének” helyi ügyintézésbe történő átadását.

Az önkormányzati tanács rendkívüli ülésen ült össze 2020. október 7-én, és jóváhagyta a földgazdálkodással, a járulékfizetéssel kapcsolatos döntéseket, és elfogadta a TEST Egyesület adományát: a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya előtt álló Olimpikonok Emlékművét.

“Az emlékművet 2004-ben avatták fel, a kezdeményező az önkormányzat emblematikus sportolója, Borbáth István Ágoston. Az olimpikonok nevével ellátott emlékművet, amelyet Nagy Ödön művész készített, a fent említett egyesület fenntartotta, tevékenységének felfüggesztése miatt az emlékművet felajánlották az önkormányzatnak. Füleki Zoltán alpolgármester biztosította a megbeszélésen jelen lévő Borbáth István Ágoston kezdeményezőt arról, hogy az emlékművet a jövőben gondosan kezelik ”- számol be a csíkszeredai városháza.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.