Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A „magyar”temető sírjai tulajdonképpen nyilvános sírok

 

A romániai magyarok által, a helyi önkormányzatok, magyar politikai szervezetek, egyházak és civil szférán keresztül létrehozott kezdeményező bizottság elért feltett célját- az úzvölgyi katonai temetőben felállított emlékmű május 17-re tervezett felavatásának késleltetését.

Bár az első és második világháborúban elesett és az úzvölgyi temetőben elhantolt román hősök parcellájának 2019 május 17- én, 11:00 órára tervezett felavatása elmarad, az esemény egy másik időpontra tevődik át, tájékoztat Dormánfalva önkormányzatának vezetősége.

És bár a magyarok összefogtak a kerékkötésben, mint rendszerint, ha valami román jön szóba, az építkezés illegalitásának indokával, a Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma pontosítja, hogy „Az I. és II. Világháborúban elhunyt Hősök Nemzetközi Temetőjé”-ben levő sírok nem a magyar temető sírjai, hanem nyilvános sírok (morminte de for public).
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük