Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A város építi meg a tűzoltószertárt

Foto: ISU Harghita

Nem területet és pénzt biztosít építkezésre, hanem kész tűzoltószertárt ad majd át Hargitafürdőnek Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata. A döntés tulajdonképpen a testület szeptember 18-i soron kívüli ülésén született. A tanácsosok infrastruktúra-fejlesztésre és tanintézmények fejlesztésére szavaztak meg további összegeket.

Az eredeti elképzelés alapján Csíkszereda Önkormányzata területet és pénzt biztosított volna a Hargitafürdőért Egyesületnek annak érdekében, hogy tűzoltószertárt építsenek, amelyben az adományba kapott tűzoltóautót is raktározhatják. Mivel az egyesület nem közhasznú, ez az elképzelés meghiúsult, így lekerült a napirendről. Füleki Zoltán alpolgármester kifejtette: az lesz a megoldás, hogy Csíkszereda a saját területén megépíti a szertárt, majd az elkészült létesítmény ügykezelését átadja az egyesületnek.

A költségvetés kiigazítását részben ez is módosította, de ennél inkább a tanintézmények és az önkormányzat fenntartásában működő VSK Csíkszereda megsegítése. A VSK által ügykezelt uszoda bevételei jelentősen megcsappantak, a személyi költségek, illetve a járványügyi előírások által megkövetelt eszközök (fertőtlenítők, plexi stb.) fedezésére 250 ezer lejt kértek és kaptak az önkormányzattól.

A Kós Károly Szakközépiskola 257 ezer lej kiegészítést kap fűtésre, a Nagy Imre Általános Iskola 228 ezer lejt a folyosók javítására, továbbá fertőtlenítőre, javítási költségekre és eszközvásárlásra 22,6 ezer lejt a Napocska Óvoda.

4,94 millió lejre növekedett az Octavian Goga Főgimnázium bentlakása felújításának összértéke, és – a megvalósíthatósági tanulmány tételeinek részletes lebontása után – 95,5 millió lejre emelkedett a csíkszeredai ivóvíz- és szennyvízhálózat bővítését, felújítását szolgáló Harvíz- óriásprojekt becsült értéke.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük