Munkaügyi ellenőrzések során 400.000 lejre bírságoltak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az év első harmadában a munkaügyi felügyelet munkatársai összesen 441.000 lej értékű bírságokat róttak ki a munkaügyi törvények, illetve munkabiztonsági szabályok be nem tartásáért.

Dorin Male, a Hargita Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség vezetője az Agerpres hírügynökséggel közölte, hogy az év első harmadában tíz munkaszerződés nélkül dolgozó személyt azonosítottak, kettővel többet mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.

A főfelügyelő szerint a munkaügyi ellenőrök bizonyos nehézségekkel néznek szembe a munkájuk során, mint például szabadon hagyott kutyák, zárt ajtók, vagy a munkáltató egyszerűen letagadja, hogy feketén dolgoztat.

Munkánk során, amikor szerződés nélkül dolgozó személyeket keresünk, számos akadályba ütközünk: a munkaügyi felügyelő nem tudja igazolni, hogy az alkalmazott visszautasította az azonosító ív kitöltését, zárt ajtókat találunk, a cégek udvarán szabadon járkáló kutyákat. Amikor pedig felfedezünk szerződés nélküli munkásokat, a munkáltatók különböző kifogásokkal állnak elő: ’próbaidőn van az illető, képességeit tesztelik, valakit éppen helyettesít egy napra vagy egy órára’, ecsetelte a Hargita Megyei Munkaügyi felügyelőség igazgatója.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy