Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Munkaügyi ellenőrzések során 400.000 lejre bírságoltak

Az év első harmadában a munkaügyi felügyelet munkatársai összesen 441.000 lej értékű bírságokat róttak ki a munkaügyi törvények, illetve munkabiztonsági szabályok be nem tartásáért.

Dorin Male, a Hargita Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség vezetője az Agerpres hírügynökséggel közölte, hogy az év első harmadában tíz munkaszerződés nélkül dolgozó személyt azonosítottak, kettővel többet mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.

A főfelügyelő szerint a munkaügyi ellenőrök bizonyos nehézségekkel néznek szembe a munkájuk során, mint például szabadon hagyott kutyák, zárt ajtók, vagy a munkáltató egyszerűen letagadja, hogy feketén dolgoztat.

Munkánk során, amikor szerződés nélkül dolgozó személyeket keresünk, számos akadályba ütközünk: a munkaügyi felügyelő nem tudja igazolni, hogy az alkalmazott visszautasította az azonosító ív kitöltését, zárt ajtókat találunk, a cégek udvarán szabadon járkáló kutyákat. Amikor pedig felfedezünk szerződés nélküli munkásokat, a munkáltatók különböző kifogásokkal állnak elő: ’próbaidőn van az illető, képességeit tesztelik, valakit éppen helyettesít egy napra vagy egy órára’, ecsetelte a Hargita Megyei Munkaügyi felügyelőség igazgatója.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.