Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni se redeschide de săptămâna viitoare

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: Sediul MNCR nou

 

Vă anunțăm cu bucurie că Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni se va redeschide pentru public din data de 16 iunie 2020.

Vă așteptăm cu o surpriză! Oferim accesul gratuit la expozițiile noastre pentru toate categoriile de public, pe perioada vacanței școlare (16 iunie-14 septembrie 2020)!

Vă rugăm să ne susțineți în stoparea răspândirii coronavirusului, urmărind regulile de igienă și distanțare socială. Personalul M.N.C.R a lucrat ca muzeul să devină un mediu sigur pentru sănătatea noastră, angajați și vizitatori, deopotrivă!

Astfel Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită să vizitaţi trei expoziţii de anvergură europeană.

Este vorba de Prima Şcoală Românească din Sfântu GheorgheCasa Memorială „Romulus Cioflec” din localitatea Araci şi expoziţia de arheologie „Aşezarea Preistorică Păuleni-Ciuc Dâmbul Cetăţii”, de la sediul central al muzeului din Sfântu Gheorghe.

Conceptul de reamenajare a spaţiilor expoziţionale ale MNCR a urmărit valorificarea patrimoniului naţional deţinut şi orientarea acestuia către public. Pentru a se adapta la realitatea în care trăim, muzeul trebuie să devină un spaţiu viu, interactiv şi confortabil pentru vizitator. Am încercat să creem o poveste în jurul fiecărui exponat, pentru ca vizitatorul, chiar şi cel neavizat, să surprindă mesajul cultural şi să poată să încadreze exponatul la locul lui în istorie.

Vizitatorii îşi pot alege singuri nivelul de informaţie pe care vor să-l acceseze, prin intermediul proiecţiilor video şi dispozitivelor interactive de redare a informaţiilor folosite.

·         Expoziţia de arheologie – Aşezarea preistorică Păuleni-Ciuc “Dâmbul Cetăţii”str.Gábor Áron, nr.16, Sfântu Gheorghe, jud.Covasna.

Expoziţia prezintă vestigii arheologice, reconstituiri ale unor locuinţe, complexe rituale, vetre de foc, cuptoare de ars ceramica şi un profil stratigrafic al sitului arheologic,cu explicaţii privind specificul culturilor din care provin acestea.

·         Prima Şcoală Românească din Sfântu Gheorghe, strada Váradi József, nr.38,Sfântu Gheorghe,jud.Covasna (vizitare doar cu programare)

Prima şcoală românească din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, a fost atestată documentar în anul 1799. Punctul muzeal cuprinde cuprinde 4 încăperi: sala de clasă, vestibulul, biblioteca și locuința învățătorului. În acestea au fost adunate și expuse piese și documente reprezentative pentru istoricul învățământului confesional românesc ortodox din zonă.

·         Casa memorială Romulus Cioflec, de la Araci, strada Mare, nr.301, comuna Vâlcele, jud.Covasna

A fost inaugurată în cadrul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe la data de 19 decembrie 1998 şi reamenajată în anul 2010, reconstituind atmosfera anilor din viaţa scriitorului Romulus Cioflec. Casa memorială cuprinde 4 încăperi: camera din față numită „Camera dinainte”, sala documentară, biroul scriitorului și sala multimedia. Aici sunt expuse piese de mobilier, obiecte personale, cărți și fotografii ce au aparținut scriitorului Romulus Cioflec și familiei sale, precum și imagini în fotocopie după materialele originale.

·         Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc rămâne închis, aici având loc lucrări de reparații.

·         Pentru lunile iulie -august pregătim o serie de activități creative, atât pentru copii, cât și pentru cei mai mari, ca de exemplu ateliere de modelaj lut, ateliere de pictură pe vase ceramice sau de scriere cu pana sau cu tocul.

Program de vizitare: marţi – vineri: 10:00 – 16:00/ sâmbătă și duminică: vizită doar cu programare/ Luni: închis.

Programările se fac la numărul de telefon 0267 – 314139 sau pe e-mail la secretariat@mncr.ro, cu cel puțin 48 de ore în avans și doar pentru maxim 5 persoane.

Tarife de vizitareaccesul gratuit pentru toate categoriile de public în perioada 16 iunie-14 septembrie 2020, taxă de ghidaj specializat-10 lei/grup (maxim 5 persoane), taxă îndrumare ateliere 5-10 lei/persoană (maxim 5 persoane).

Ne găsiți și în mediul virtual cu multe materiale interesante:
www.mncr.ro
https://www.facebook.com/mncro/
https://www.youtube.com/channel/UCkVoRh-w1J3MeBSQwYz3PEg

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi Biroul Relaţii Publice şi Marketing al MNCR (secretariat@mncr.ro) sau vizitaţi site-ul muzeului: www.mncr.ro.  

Ne dorim să aveți o vizită plăcută în muzeul nostru! Vă așteptăm!
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.