Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megyei zenészek a Hargita megyei gyerekekért

2019 május 25-én és 26-án a ForFun Egyesület, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságával együttműködve “Hargitai zenészek a Hargita megyei gyerekekért” című pop-rock-jazz jótékonysági fesztivált szervez. A koncertek helyszíne a Mikó vár udvara, fellépnek a Bagossy Brothers Company, Robin and the Backstabbers, Role, Ineffable, Tündérground, valamint az One More Minute.

Az eseményt április 12-én sajtótájékoztatón mutatták be a szervezők. A ForFun Egyesület elnöke, Bodó István elmondta, hogy a rendezvény ötlete több mint egy évvel ezelőtt született meg, pontosabban egy televíziós hír kapcsán. – Egyik központi televíziócsatorna híradásában láttam Elekes Zoltánt és Borboly Csabát, amikor Bukarestben voltak, és megoldást kerestek az anyagi gondokra, mellyel a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság küszködött. Utána Zoltánnal találkoztunk, és megtudtam, hogy mekkora ez az apparátus. Ledöbbentem, nem gondoltam volna, hogy ennyi ember érintett, és ennyi gyerekről van szó. A ForFun Egyesület elnöke lévén, az évek során több koncertet is szerveztünk. Elkezdtünk gondolkodni azon, hogy hogyan segíthetnénk, így született meg a karitatív rendezvény gondolata – mondta Bodó István. Az egyesület elnöke elismerte, arra is kíváncsi volt, hogy a Hargita megyei zenészek mennyire hajlandóak egy ilyen karitatív rendezvényen részt venni. – Az első pillanattól pozitívan reagáltak, egyetlen kérésük az volt, hogy az időpontokat úgy időzítsük, hogy az mindenkinek jó legyen. A Bagossy Brothers Company így is lemondott egy koncertet, hogy itt felléphessen, a Role pénteken még Bécsben lép fel, és a szombati koncertjét egy másik időpontra halasztotta azért, hogy itt lehessen, a mi időpontunk szerint alakította a programját a Robin and the Backstabbers is, amely annak ellenére, hogy egy közkedvelt együttes, nagyon szerényen és nagyon lelkesen közelítette meg ezt az egészet – mondta Bodó István.

A koncerteket mindkét nap a Vámszer Géza Művészeti Népiskola gazdag programkínálata előzi meg, melyre a szervezők szeretettel várják úgy a közösség gyerekeit, mint a vezérigazgatóság kedvezményezetteit. A Mikó-vár előtti téren zajló foglalkozásokat, mint például a fajáték készítés, fafaragás, kerámia tárgyak festése, nemezelés, arcfestés, gyerektáncház, mesefoglalkozás, interaktív zenei játékok, kőfestés, hangszerkészítés, ugribugri zumba, dekupázs befőttes üvegekre és bábkészítés, mutatta be Sipos Tünde, a népiskola programfelelőse. Hozzátette: a gyerekfoglalkozásokat a népiskola tevékenységvezetői, kézművesei, meghívott előadói és szaktanárai irányítják.
A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság igazgatója, Elekes Zoltán kiemelte, hogy az utóbbi tíz évben az intézmény az egyik fontos feladatának tartja a tehetséggondozást. Ezért a karitatív rendezvényen összegyűlt összeget a gyermekvédelmi rendszerben élő tehetséges gyermekek és fiatalok támogatására fordítják. A fesztivál célkitűzése az adománygyűjtés mellett a közvélemény érzékenyítése, valamint a fiatal generációk társadalmi felelősségének fejlesztése.
A sajtótájékoztatón az újságírók egy rövidfilmet is láthattak a vezérigazgatóság tevékenységéről.
Az eseményre a jegyek elővételben kaphatók a www.bilete.ro honlapon, illetve megvásárolhatóak a helyszínen is.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.