Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Elegünk van, vissza akarjuk kapni az életünket”- Forrong az egész világ, forrong Európa, forrong Románia

 

Több mint egy év telt el azóta, hogy megjelentek a Covid-19 fertőzés első esetei, és az egész világon a hatóságok által bevezetett korlátozó intézkedések valódi zavargásokat váltottak ki a lakosság körében.

Szörnyű, hogy ilyen rövid idő alatt elveszik a szabadsághoz való jogodat önmagad védelme jegyében. Ami mindenkit megijeszt, az az, hogy visszatérnek a világjárvány kezdetén alkalmazott intézkedések, és a maszk viselése igazi kálvária – állítják azok, akik vitatják a korlátozásokat.

Amióta az ember létezik a földön, először fordul elő, hogy a világ minden közössége elkezdett egyesülni és tüntetéseket szervezni a bevezetett intézkedések ellen. Egy járványos zavargásról beszélhetünk. Az emberek a legtöbb országból ugyanazon okokból mennek az utcára.

Világszerte

Chilében a diákok az iskolák fokozatos újranyitása ellen skandáltak, de a rendfenntartók vízágyúkkal és könnygázzal támadtak rájuk.

Az egész utcai konfliktussá vált, és a helyzet korántsem normális.

 

Az indiai gazdák blokkolták a Delhi-Jaipur autópályát, tiltakozva India új agrártörvénye ellen. Ez már a tüntetések 100. napja.

Az indiai rendőrség drasztikus intézkedéseket alkalmaz azokra, akik nem tartják be a szabályokat, ti. Indiában sok közösség a túlélés szélén él.

Az Egyesült Államokban, a demokrácia megtestesítőjében, a védőmaszkok viselésének kötelezettsége ellen skandálnak. Itt a helyzet rendkívül feszült, mert az Egyesült Államokban az utcai tüntetések bármikor elfajulhatnak, ezt a közelmúltban láthattuk a Capitoliumnál.

Grúzok tucatjai tiltakoztak a kormány koronavírus terjedését korlátozó intézkedései ellen. A tüntetéseket a Facebookon szervezték, és úgy tűnik, hogy a helyzet nem csillapodik, éppen ellenkezőleg.

A svéd rendőrség Stockholm központjában a koronavírus miatt bevezetett korlátozások elleni tüntetésre összegyűlt emberek százait oszlatta szét. Az ország egy puskaporos hordón ül, miután a bevezetett korlátozások sok polgár elbocsátásához és a jövedelem csökkenéséhez vezettek.

A tüntetők összecsaptak a rendőrökkel a paraguayi fővárosban, a koronavírus-válság kezelése miatti harag káoszt váltott ki az utcákon, kifosztott üzleteket, felgyújtott autókat, gumilövedékeket, könnygázt és sok fájdalmat provokált.

Bár a paraguayi nemzetközi sajtóban nincs szó róla, a rendfenntartók megverték a tüntetőket.

Iranaitivu tamil lakosai tiltakozást szerveztek a Srí Lanka-i kormány döntése ellen, amely szerint COVID-19 áldozatokat temetnek a szigetre. Itt a tüntetéseknek vallási alapja is van, ami sokkal határozottabbá teszi követeléseiket.

Mivel a koronavírus-járvány tovább terjed Kínában és az egész világon, a megerősített esetek száma gyorsan növekszik, Hongkong egy lehetséges közösségi járványra készül. Egy vezető mikrobiológus már figyelmeztet, hogy a város “újabb Wuhanná válhat”

Ilyen tüntetések zajlanak Kínában és Tajvanon is. A tüntetők a koronavírus-válság politizálásának megszüntetését szorgalmazzák.

Kínában a fő tiltakozások Hongkong térségében zajlanak, ahol a kommunista rendszer nem ellenőrzi olyan hatékonyan a lakosságot, mint a többi kínai tartományban.

EURÓPÁBAN

Mintegy 40 ember vett részt egy tüntetésen Manchester belvárosában. A rendőrség 10 000 fontra büntette az NHS munkatársainak vitatott 1% -os béremelési terve elleni tüntetés szervezőjét Angliában.

Szombaton Dublin belvárosát megrohamozták a lezárás ellen tüntetők.

Az összecsapások során három rendvédelmi tiszt megsebesült, 23 embert pedig letartóztattak.

Szombaton Bécs központjában ezrek tiltakoztak ismét a Covid-19 járvány miatti korlátozások ellen.

Az osztrákok lazítást követelnek a kormánytól.

Több ezer ember, aki ellenzi a koronavírus-járvány kezelése miatt bevezetett egészségügyi intézkedéseket, gyűlt össze vasárnap Konstanzban, a német-svájci határ közelében, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a hatóságok által bevezetett korlátozásokkal szemben.

Svédek ezrei tiltakoztak a korlátozások és a kötelező tesztek ellen.

Voltak incidensek is, több embert letartóztattak.

A svédek azt tervezik, hogy mindaddig nem állítják le a tüntetéseket, amíg a hatóságok nem enyhítik a bevezetett korlátozó intézkedéseket.

Róma központjában is voltak erőszakos jelenetek.

Az olaszok tiltakozni mentek a hatóságok által bevezetett intézkedések ellen az olaszországi Covid-19 fertőzések számának növekedése közepette.

Körülbelül 30 nő és férfi fekszik este a párizsi Opera Bastille lépcsőjén. Aztán csend lesz. Halottnak tettetik magukat, tiltakozva az éjszakai kijárási tilalomnak a kulturális szektorra gyakorolt ​​hatása ellen.

“Szabadság!” jelszó alatt emberek százai gyűltek össze a madridi Plaza Colon- on, hogy tiltakozzanak a maszk viselésének kötelezettsége, valamint a járvány elleni küzdelem egyéb korlátozásai ellen.

A tiltakozások csak most kezdődnek.

Lengyelországban nagy rendőri erők vonultak ki és könnygázt használtak több száz tüntetővel szemben és letartóztatásokat alkalmaztak.

A lengyelországi tiltakozások ugyancsak a járvány miatt bevezetett korlátozások kapcsán zajlanak.

A koronavírus-korlátozások elleni tiltakozások Svájcban is zajlottak, ahol a bűnüldöző szervek blokkolták a berni Szövetségi tér bejáratát, amely a svájci kormány és parlament székháza közelében található, miközben a tüntetők – többnyire felnőttek – felvonultak a tér közelében, olyan plakátokkal, mint például: “A diktatúra nem szolidáris.”

ROMÁNIÁBAN

A temesvári Victoriei teret is megrohamozták a tüntetők, akik a maszk viselésének kötelezettsége és a kormány által bevezetett új intézkedések ellen skandáltak.

Nem voltak erőszakos incidensek.

Több száz nagyszebeni ember tiltakozott Nagyszeben Főterén a COVID elleni intézkedések kapcsán alkalmazott korlátozások megszüntetése miatt. A tiltakozást a Facebookon jelentették be, és több száz ember vett részt az eseményen.

A gyerekek jelenléte a tüntetésen sokat elmond a nagyszebeniek elégedetlenségéről.

Emberek százai gyűltek össze az Universitatii téren, de a Victoriei téren is, hogy tiltakozzanak a hatóságok által az új koronavírus terjedésének korlátozása érdekében bevezetett korlátozások ellen. A szülők tiltakozásának indult, akik elégedetlenek azzal a kötelezettséggel, hogy a gyerekek maszkot viseljenek az iskolákban, de minden korosztályból voltak résztvevők.

Románia számos más városában voltak tüntetések, és ha a kormány elmulasztja elmagyarázni néhány általa bevezetett korlátozó intézkedés logikáját, akkor Romániának minden esélye megvan, hogy belépjen a globális forrongásokba, és egyre agresszívabb tiltakozásokat láthassunk.

Forrong a világ, forrong Európa, forrong Románia, az emberiség egy globális felkelés küszöbén áll. A történelem során soha nem tiltakoztak egyszerre ugyanazon dolgokért különböző országokból származó, különböző vallású, különböző kulturális és társadalmi hátterű emberek.

 

Forrás: ZiarPiatraNeamt.RO
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.