Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nem kellenek munkahelyek, iskolák, kórházak és utcák… nekünk egy zászló kell a Szabadság téren

A Marosvásárhelyi Fellebbviteli Bíróság fenntartja a 2016 április 27- ei ítéletét, amelyben kötelezi Csíkszereda Önkormányzatát a Szabadság-téri székelyzászló eltávolítására. Az önkormányzat, prefektúra, néhány hozzá nem értő magyar és román politikus pereskedéséről, és sok fölösleges cirkuszról van szó.

A Szabadságtéri székelyzászló egy siralmas témává vált, amit nem szeretnénk vitatni. Másvalami aggaszt minket. Látjuk a magyar politikusokat, akik törvényszékeken harcolnak a zászló kifüggesztéséért, amiben nincs is semmi rossz. Jó, ha az emberek meggyőződésükért és szimbólumaikért harcolnak, bármelyek is legyenek azok. A probléma az, hogy a román állammal a zászlóért küzdő illetéktelen magyarok nem küzdenek ugyanolyan hévvel a magyarok valós problémáinak megoldásaiért is. Nem mennek Bukarestbe cirkuszolni, hogy elégtelen a Hargita megyének kiutalt pénzalap, senkit sem perelnek be a siralmas állapotban levő kórházak miatt, a gyerekekre már- már ráomló iskolák miatt, sem azért, hogy a Hargita megyei falvak útjain lehetetlen a közlekedés. Nem küzdenek semmi olyasmiért, ami valóban jobbá tenné a magyarok életét.

Nem az a probléma, hogy a magyar politikusok a zászló érdekében pereskednek, hanem az, hogy nem mennek a magyarok életszínvonalának növekedéséért harcolni a bíróságokon. Ha a magyar politikusok a székelyzászlóra fordított idejük és erőforrásaik egynegyed részét a munkahelyteremtésre, óvodákra, iskolákra, kórházakra, stb. fordítanák, Hargita megye tízszer fejlettebb lenne.

Szerkesztőségünkhöz számos észrevétel, bejelentés, kérés, javaslat érkezik, úgy románok, mint magyarok részéről. El vagyunk ámulva az emberek valódi problémái és a politikusok ügyködései közti óriási különbségen. Az emberek hétköznapi problémáikkal keresnek meg minket, mint: egészségügy, tanügy, hatósági visszaélések, de sohasem nemzetiségi problémákkal. A Hargita megyei politikusok beszédét figyelve, nem halljuk az emberek valós problémáinak visszhangját, ugyanis azokban nincs szó iskolákról, kórházakról, fizetésekről, semmiről. A Hargita megyei politikusok, mint akik jól végezték dolgukat a törvényszékeken sétafikálnak zászlóügyben. A román politikusoknak elege lett a székely zászlóból, a magyar politikusok azt sem tudják, hogy cukkolják a románokat.

Ha nekünk itt a ziarharghita.ro szerkesztőségben döntéshozatali hatalmunk lenne, törvényben írnánk elő, hogy minden Hargita megyei utcán tegyék ki a székely zászlót, az utcanevek, intézmények csak magyarul legyenek kiírva és a románoknak ne legyen szavazati joguk. Akkor lássuk, mit tennének az inkompetens magyar politikusok. Vajon létrehoznának-e munkahelyeket, kórházakat, iskolákat, utcákat javítanának-e? Hát a válaszunk…Nem. Mert, ha képesek lennének ilyesmire, eddig megtették volna. Azon csodálkozom, hogy a magyarok 35%-a még így is elment szavazni ezekre a hozzá nem értőkre.

I.R.
2 comentarii la “Nem kellenek munkahelyek, iskolák, kórházak és utcák… nekünk egy zászló kell a Szabadság téren

  1. Vitos Janos

    Sa ne lase in pace. Eu sunt student la Cluj dar sunt din Miercurea Ciuc. Imi pare rau ca ai mei sunt asa de mintiti de ai mei dar asa e. Noi vrem altceva nu steaguri. Vreau sa merg acaasa inapaoi sa am un loc de munca cu salar bun. Si nu vreau sa mai aud de Raduly. El are case multe eu ce am? Nimic ca ne mint de ani de zile si noi i-am crezut. Hajra DNA!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.